FİSKOBİRLİK KPSS 60 ile Devlet Personeli Alım İlanı

Devlet personeli olma şartlarının esnetilmiş hali, FİSKOBİRLİK tarafından sunuluyor. KPSS 60 taban puan ile yapılacak olan alımlara kimler başvuru yapacaklardır? Diğer açıklanmış olan başvuru şartları nelerdir?

Fiskobirlik Güncel Devlet Personeli Alımı İlanı

Devlet personeli alımı şartlarında lise ve KPSS 70-80-85 bantlarını görmeye alışığız. FİSKOBİRLİK, şartlarda esneklik sunarak daha fazla adayın önünün açıyor. Aynı esneklik KPSS puan türünde de görülmektedir. Tam 8 farklı puan türünden personel alımı yapılacak. 31 yaşına girmemiş vatandaşlar, diğer esnek şartları da karşılaması durumunda müfettiş yardımcılığına aday olabilecek. Başvuruda bulunmak isteyenlerden beklenen şartlar ve başvuru tarihleri ile şekli hakkında bilgiler, kurum tarafından paylaşıldı. İşte en çok merak edilenler.

Kimler FİSKOBİRLİK Devlet Personeli Adayı Olabilir?

Yüksek okul veya lisans mezunları bu ilana başvurabiliyor. Müracaatları kabul edilecek olan bölümler şu şekilde iletilmiştir. İktisat, işletme, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Yönetim Bilimleri ve Siyasal Bilimleri mezunları Fiskobirlik müfettiş yardımcılığına aday olabilecekler.

Yaş hesaplamasında 01.01.2023 günü üzerinden işlem yapılacaktır. Bu doğrultuda 31 yaşından gün alınmamış olması istenmektedir.

Erkeklerin askerlik durumlarının tamamlanmış, muaf veya tecilli şeklinde olması gerekmektedir. Askerlik ile ilişkisi bulunan adayların müracaatları kabul edilmemektedir.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavının hem 2021 hem de 2022 sonuçları kabul edilecektir. P17, P18, P22, P23, P27, P28, P47 ve P48 olmak üzere 8 puan türü kabul edilmektedir. Bildirilen puan türleri dahilinde (herhangi birinden) en az 60 puan alan kişiler ilana müracaat etme hakkına sahiptir.

FİSKOBİRLİK, diğer kurumlar gibi müfettiş yardımcısı kadrosundaki personel alımı işlemlerini sınav eşliğinde gerçekleştirmektedir. Müracaat koşullarını sağlayan her vatandaş yazılı sınava katılabilme hakkına da sahiptir. Sınavdaki sorular 3 ana gruptan oluşmaktadır. İlk grupta Hukuk, ikinci grupta Ekonomi ve Maliye, son grupta ise Muhasebe soruları yer alacaktır. Sorular temel esaslardan ve temel konulardan oluşacaktır.

Sınav Tarihi ve Sınav için İstenen Belgeler?

Müfettiş yardımcısı kadrosuna 3 personel alımı için yapılacak sınav, 29 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecektir. Sınava girebilmek için adaylık belgesinin alınması gerekmektedir. Adaylık belgesi ile sınava gelmeyen adayların sınava girebilmesi mümkün olmayacaktır. Söz konusu belgeyi alabilmek için; istenen belgelerin kuruma sunulması istenmektedir. İstenen belgeler ve belgelerin kuruma iletilme işlemi şu şekildedir:

Mezuniyet belgesinin onaylı sureti,
Özgeçmiş (adayın kendi el yazısı ile yazılmış olmalıdır.),

Kimlik onaylı sureti,

2021 veya 2022 yıllarına ait KPSS sonuç belgesi,

Sınav ücretinin yatırıldığını belgeleyen banka dekontu ve 4 adet vesikalık fotoğraf (yeni çekilmiş) istenmektedir. Bildirilen bu belgeler ve dilekçe ile birlikte Genel Müdürlüğe başvurulması gerekmektedir. Dilekçeye kesinlikle iletişim bilgileri (ikametgah adresi de dahil) eklenmelidir.

Günce ilan

Son Dakika iş ilanları

Kamu ilanları

Güncel kamu ilanları

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri