Sağlık Teknikeri Nasıl Olunur? Sağlık Bakanlığı Devlet Memur Alımı

Sağlık teknikeri; sağlık alanında lise veya ön lisans eğitimi almış, sağlık kuruluşlarında hizmet veren personele denilir. Sağlık teknikeri nasıl olunur? Sağlık Bakanlığı devlet memur alımı görevleri ve maaşları ne kadar?

Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknisyeni

Üniversitelerin, paramedik, acil bakım teknikerliği, anestezi, diş protez, laboratuvar, acil yardım teknikerliği alanlarından birisinden mezun olmak gerekmektedir. Bu alanların hangisi olursa olsun ortak alınan dersler mevcuttur. Sağlık teknisyeni ise sağlık meslek lisesini bitirenlere denir.

Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar?

Sağlık sektörü son derece büyük ve önemli bir sektördür. Temelinde insan yaşamını korumak vardır. Bu sektörde hem devletin hem de özel müteşebbislerin büyük yatırımları vardır. Sağlık teknikerleri Sağlık Bakanlığı'na veya özel sektöre ait hastanelerde, sağlık ocaklarında, laboratuvarlarda kısacası her türlü sağlık sunucusunda çalışır. Sağlık teknikeri ne iş yapar? Sorusunun yanıtında her türlü sağlık kurumunda doktor, ebe, hemşire gibi diğer sağlık çalışanlarının en büyük destekçisi ve yardımcısıdır.

Sağlık Teknikerleri Nerelerde Çalışır?

İlk önce hastaneler akla gelse de sağlık teknikerleri “sağlık sunucusu” adı verilen bütün kuruluşlarda görev yapar. Acil servisler, sağlık ocakları, laboratuvarlar, klinikler, görüntüleme merkezleri, fizik ve tedavi merkezleri bunlardan bazılarıdır.

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Bir sağlık teknikerinin aldığı ücret nerde ve nasıl çalıştığı ile ilgilidir. Ayrıca tecrübe ve çalışma saatlerine göre farklılıklar göstermektedir. Özel sektöre bağlı sağlık kurumlarında alınan ücretler yaptıkları işe göre aylık 5000 lira ile 6500 lira arasında değişir. Sağlık teknikeri maaşları ne kadar? Kamuda ise sabit ücretin dışında; kıdem yılı, derecesi, nöbet sayısı ve döner sermaye oranına göre, aylık 6500 lira ile 9000 lira arasında değişmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sınavlar Haberleri