Osman Müftüoğlu Uyardı: Beyin Arızası Salgını Alarmı Büyük Problem Olacak

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu beyin arızası salgını alarmı verdi. Önümüzdeki dönemde daha öncelikli bir sorun olacağını belirten Müftüoğlu kritik uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni bir salgın türüne dikkat çekti. Psikolojik bir salgından bahseden Müftüoğlu, beyin arızasının yakın dönemde öncelikli bir sağlık sorunu olacağını söyledi.

Beyin Sinsice Yeteneklerini Kaybediyor

Öğrenme, odaklanma, düşünce zincirlerinin sinsi bir şekilde yok olduğunu belirten Müftüğoğlu, sağlık sorunlarına dikkat çekti. Olumsuz gidişatın nedenleri çok sayıda olsa da ilk başta kaygı ve endişenin bu sorunlara neden olduğunun altını çizdi. Kaygıların ve endişe sorunlarının özellikle çocuk ve yaşlılar için büyük sorun haline geldiğini söyledi. Müftüoğlu, önümüzdeki dönemde bu sorunların daha da öne çıkacağını belirtti.

Psikiyatri İlaçları Satışında Artış Var

Anksiyete ülkemizde yaygınlaşıyor diyen Osman Müftüoğlu, ilaç kullanımında görülen belirgin artışı vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına da değinen Prof. Müftüoğlu,  sinirsel bozuklukların tedavisinde önemli artışa dikkat çekti. Müftüoğlu’nun dikkat çektiği önemli detaylardan bazıları şöyle:

•Ruh sağlığı uzmanları psikiyatrik bozuklukların ülkemizde önemli ölçüde yaygınlaştığını vurguluyor.

•Yetişkinlerde en çok bellek kaybı, depresyon, uyku sorunları görülüyor

•Çocuklarda dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu sorunları oldukça yüksek durumda

•Sinirsel bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçların sayısında önemli bir artış bulunuyor. Söz konusu artışı ilaç endüstrisinin açıkladığı rakamlar da onaylıyor.

•Özellikle geçen iki sene içerisinde anti depresan ilaçların satışında çok ciddi bir patlama yaşandığı biliniyor. Satış kayıtlarında da bu rakamların doğrulandığı dikkat çekiyor.

Toplumsal Mutsuzluğa Sürüklüyor

Ruh sağlığı uzmanları açıklamalarında önemli olan bir diğer nokta da seratonin açlığı meselesi konusu… Herkesi tehdit eden bu mesele toplumsal bir mutsuzluğa sürüklemesi nedeniyle endişe uyandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri