OGM 2083 İşçi Alımı Başvuruları Sürüyor!

OGM 2083 işçi alımı başvuruları sürmeye devam ediyor. İlkokul, Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans seviyesinden alım yapılacaktır. Başvuru yapacaklar ve gelen açıklamalar hakkındaki detaylar yazımızda…

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne İŞKUR üzerinden işçi alımı için başlanmış olan başvuru işlemleri devam etmektedir. Başvuru yapacak adaylar; başvurularını İŞKUR’un resmi sitesinden çok kolay yapabilirler. İl ve ilçelere göre farklılık gösteren kontenjan dağılımı ile birlikte başka diğer ayrıntılar da İŞKUR’un resmi sitesinden çok rahat görebilirler.

OGM İlkokul, Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunlarından toplam da 2083 işçi alınacaktır.

Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek?

Başvurular ne zaman kadar sürecek? Sorusuna Orman Genel Müdürlüğü’nünden cevap geldi. 18 Haziran 2021 tarihi itibari ile son verilecektir. 2083 işçi alımları için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar biran önce İŞKUR’dan başvurularını yapabilirler.

Orman Genel Müdürlüğü’nden ilgili geçtiğimiz son günlerde yapılmış olan resmi açıklamada alımlara ait şu ifadeler yer almıştı;

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca Genel müdürlüğümüz taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 2080 geçici işçi ve 3 daimi işçi olmak üzere toplam da 2083 işçi alımları yapılacaktır denilmiştir.

İşe başvuran vatandaşlar da aranacak genel ve özel koşullar ile diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilmektedir. Bu iş ilanları 14 Haziran 2021 ve 18 Haziran 2021 tarihleri arasında İŞKUR web sitesinden yayınlanacaktır. İş ilanlarında istenilen ve belirtilen koşulları taşıyan başvuru yapan adaylar ilan süresi zarfında başvurularını İŞKUR sitesi üzerinden yapacaklardır.

Başvuru yapan vatandaşlar sözlü ve uygulamalı sınava iş ilanlarında belirtilecek kadro sayısının dört katı kadar başvuran vatandaşlar çağırılacaktır.

Bu işe başvuran vatandaşlar noter huzurunda çekilecek olan kuranın sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihleri İŞKUR'un resmi sitesinde açık iş ilanlarında belirtilecek ve Orman Genel Müdürlüğü internet sayfasından da ayrıca duyuru yapılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Personel Alımı Haberleri