GAP, DAP, KOP, DKP Başkanlıkları Memur Alımı Nasıl Yapılır

GAP, DAP, KOP, DKP Başkanlıkları bünyesinde yapılan memur alımı ilanlarında adaylarda istenen genel ve özel şartlar nelerdir? Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi bölge kalkınma başkanlığı detay.

Sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı olan Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi bölge kalkınma idaresi başkanlıkları bünyesinde memur alımı olarak uzman, uzman yardımcısı, halkla ilişkiler destek personeli, iç denetçi, hukuk müşaviri gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Ayrıca kurum tarafından sürekli işçi veya geçici süreli işçi alımları yapılabilmektedir. Bu alımlara ilişkin başvuru süreci ve adaylarda aranan şartları sizler için inceledik ..

GAP, DAP, KOP, DKP başkanlıkları bünyesinde yapılan tüm alımlarda adaylardan öncelikle T.C vatandaşı olması, askerlikle ilişkisi bulunmaması, kamudan mahrum olunmaması, 18 yaşını doldurmuş olması kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması gibi genel şartlar istenmektedir.

Kurum tarafından her unvan için adaylardan farklı özel şartlar istemektedir. Örneğin uzman unvanı için iktisat, işletme veya maden mühendisliği lisans mezunu olması, kpss puanı en az 80 olması, yds puanı en az 70 olması, iç denetçi unvanı için herhangi bir lisans mezunu olması kpss puanı en az 80 olması,  yds puanı en az 70 olması, hukuk müşaviri için adaylardan hukuk lisans mezunu olması, kpss en az 80 olması yds c seviyesinde olması gibi özel şartlar istenmektedir. Bu şartları taşıyan kişiler başvurularını internet üzerinden yapılacaktır.

Adaylardan başvuru formu, fotoğraf, öz geçmiş, askerlik belgesi, kpss çıktısı ve yds çıktısı gibi belgeler başvuru sürecinde istenebilmektedir. Başvurusunu tamamlayan adaylara sözlü sınav yapılarak alım süreci sonuçlandırılmaktadır. 
Kurumlar tarafından işkur arcılığıyla sürekli işçi veya geçici süreli işçi alımları yapılabilmektedir.

Temizlik işçisi, güvenlik görevlisi veya beden işçisi unvanlarında alımlar yapılabilmektedir. Duyuru ve başvurular işkur üzerinden yapıldıktan sonra adaylara kurum tarafından sözlü sınav veya kura yöntemiyle alımlar tamamlana bilmektedir.

Ücretsiz cep uygulamamızı indirerek anlık ilanlar yayınlandığı zaman ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Personel Alımı Haberleri