Vakıflar Genel Müdürlüğü memur ve güvenlik görevlisi alımı nasıl yapar

Vakıflar Genel Müdürlüğü güvenlik görevlisi ve memur alımı başvuru şartlarını araştıranlar bu haber sizlere. Hangi unvanlarda alımlar yapılır? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru süreçlerine ilişkin tüm bilgiler haberimizde..

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde KPSS A gurubunda müfettiş yardımcısı, avukat, mimar, mühendis unvanlarında alımları yapılmaktadır. KPSS B gurubunda ise memur, VHKİ, hizmetli, büro personeli gibi unvanlarda alımlar yapılmaktadır. Öte yandan İŞKUR aracılığıyla güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi gibi unvanlarda daimi işçi alımları da yapılmaktadır.

VGM tarafından müfettiş yardımcısı unvanı için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, hukuk, siyasi bilimler, işletme, iktisat, iktisadi ve idari bilimler lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 80 olması ve ilk 100 içerisinde bulunması, YDS puanı en az E seviyesinde olması gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır. Şartları taşıyan adaylar fotoğraf, mezuniyet belgesi, KPSS ve YDS çıktısı ile ilanda belirilen adrese şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla başvurularını tamamlamaktadır. Bu unvan için adaylara önce yazılı sınav sonra da sözlü sınav yapılmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yine KPSS A gurubunda avukat, mimar, mühendislikler (inşaat, harita, elektrik vs.) unvanlarında alımlar yapılmaktadır. bu alımlar için de adaylardan KPSS puanı en az 70 olması ve ilgili bölüm mezunu olmaları beklenmektedir. Şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvurularını yapmaktadır. Kurum tarafından bu tür alımlar merkezi atama yöntemiyle yapılmaktadır. Yani KPSS puan sıralamasına göre atama yapılmaktadır. Yine kurum tarafından KPSS B gurubunda memur statüsünde yapılan atamalar da merkezi atama yöntemiyle yapılmaktadır.

VGM tarafından yıl içerisinde silahlı-silahsız güvenlik görevlisi alımı veya temizlik işçisi unvanlarında daimi işçi alımları yapılmaktadır. Adaylardan temizlikçi için en az ilkokul mezunu olması, ilana göre belirtilen il veya ilçede ikamet etmesi, 35 yaşını doldurmamış olması gibi şartlar istenmektedir.

Yine güvenlik görevlisi için en az ortaokul mezunu olması, sertifikasının olması, 35 yaşını doldurmamış olması, erkek adayların en az 1,67 kadın adayların en az 1,60 cm boyunda olması, ilana göre belirtilen il veya ilçede ikamet etmesi gibi özel ve genel şartlar istenmektedir. Kurum tarafından bu tür alımlar sözlü sınav veya kura yöntemiyle yapılabilmektedir. İşçi ilanları genel olarak İŞKUR aracılığıyla duyurulup başvuruları da İŞKUR aracılığıyla yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri