Banka sınavı İller Bankası 365 memur alım başvuruları devam ediyor(11 Haziran)

Bankacılık kariyeri düşünen adaylar için İller Bankası 365 memur alımı için başvurular hala devam ediyor. İller Bankası memur alım başvurularını kimler yapabilecek? Memur alımı yaş şartları koşulu var mı?

Kamu memur alımı ile bankacılık kariyeri yapmak isteyen adaylar için İller Bankası 365 memur alımı için bu alımdan haberi olmayan başvuru yapamayan adaylar için başvurular devam ediyor. İller Bankası bünyesine alınacak personellere öncelikle giriş sınavı yapacak.

İller Bankası 365 Memur Alımı Genel Bilgiler

İller Bankası 365 kişi alımında başvuru yapacak adaylar meslek gruplarına göre belirlenen KPSS puanı ile başvurularını yapacak olup sonrasında bankaya giriş sınavına tabi tutulacaklar. Başvuru kılavuzu ile belirtilen şartları taşıyan  memur adayları 11 Haziran 2021 tarihi sununa kadar başvurularını ilbank.gov internet adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Başvuru sonrasında memur adaylarına Ankara ilinde sınav için tarih bankanın internet sayfası üzerinden duyurulacak.

Alımı Yapılacak Ünvanlar

Bankaya alınacak personel ünvanları İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Çevre Mühendisi, Harita Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi, Peyzaj Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Endüstri Mühendisi, İşletme Mühendisi, Mimar, İç Mimar, Şehir Plancısı, Yönetim Personeli, Avukat, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Makine Teknikeri, Elektrik Teknikeri ünvanlarında memur alımı yapılacak.

Bankaya alınacak kamu personellerinden yurt içi hizmet birimlerine atananlar 6 yıl tayin isteme hakkı bulunmayacak.

İller Bankası 365 memur alımı başvuru şartları

Adayların Türk Vatandaşı olması,

Mühendis alımı adaylarının lisans İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olmaları,

Mimar adaylarının lisans mimarlık bölüm mezunu olmaları,

İç Mimar adayları lisans içi mimar bölüm mezunu olmaları,

Şehir Plancısı adaylarının lisans Şehir ve Bölge Planlama bölüm mezunu olmaları şartları bulunmaktadır. Ayrıntılı alım şartları için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Başvuru kılavuzu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri