MSB Sözleşmeli Er Temini Hangi Şartlarda Yapılıyor?

Milli Eğitim Savunma Bakanlığı (MSB) Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları için sözleşmeli er alımı yapacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına sözleşmesi olarak er alımı yapılacağı belirtildi. MSB, sözleşmeli alacağı er alımı kılavuzu yayınlandı.

Peki, MSB sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? soru başvuru yapacak adayların merak ettiği bir soru haline geldi.

MSB Sözleşmeli Er Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru yapacak adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr internet sitesi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra Başvuru Programı Kullanma Talimatları’nda belirtilenler dahilinde online olarak yapılacaktır. Adaylar sözleşmeli er başvurusu formunu doldurarak çıktısını almalıdır. Ardından askerlik hizmeti’nin en az 3 bölümünü tamamlayanların müracaat etmesi görüldüğünde SMS ya da telefon ile bilgilendirme yapılacaktır.

Aynı zamanda başvuru yapan adaylar müracaat sırasında yakınlarının iletişim adreslerini de beyan etmek zorundadır. Başvurusu onaylanan adaylara belirtilen faaliyet takvimine göre https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden seçim için çağrı yapılacaktır.

Sözleşmeli Er Başvuru Şartları Nelerdir?

T.C vatandaşı ve erkek olmak,

En az ilkokul mezunu olmak veya yurt dışında dengi bir okuldan mezun olmak,

Askeri okullar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden sebebi ne olursa olsun ilişkisi’nin kesilmemiş olması,

Kamusal hakların kullanımı ile ilgili yoksun olmamak,

Askerlik görevini erbaş ve er olarak bitiren kişilerin 25 yaşını doldurmamış olması,

Devletin güvenliğine karşı yapılan suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile irtikâp, zimmet, iftira, dolandırıcılık, rüşvet, hırsızlık, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, suç uydurma, yalan yere yemin, cinsel saldırı, gayri tabii mukarenet, cinsel taciz, hileli iflas ve fuhuş gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma gibi suçları işlememek,

Amir, firar veya üste fiili taarruz, üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, isyan ve fesat suçları işlememek,

Terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olmamak, bu tür örgütlere yardım etmiş olmamak,

Kilo ve boy tablosunda bulunan kritere uygun olmanız gerekiyor.

Mevzuat Haberleri