Adalet Bakanlığı Noter Alımı 5 Şehir Listesi

Adalet Bakanlığı Noter alımı için resmi gazete duyurusu yaptı. Bakanlık duyurusuna göre 5 şehirde yer açılmıştır. Adaylar Adalet Bakanlığına nasıl ve hangi tarihlerde başvuru yapabilecekleri kılavuz şeklinde sunuldu.

13 Aralık 2022 Resmi Gazete duyurusuna göre Adale Bakanlığı Noter alımı yapıyor. Bakanlık 5 şehir listesi yayınlayarak başvuruları almaya başlıyor. Adaylar başvurularını nasıl ve hangi resmi internet sitesinden yapacağı detayları açıklandı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünden Duyuru

Münhal Birinci Sınıf Noterlikleri

Aşağıda 2021 yılı gayri safi gelirleri ve isimleri yazılı olan noterliklerden birinci sınıf Çorum Üçüncü Noterliği 01.01.2023 tarihinde, Adana Sekizinci Noterliği 05.01.2023 tarihinde, Büyükçekmece Dördüncü Noterliği 19.01.2023 tarihinde, Bakırköy Onsekizinci Noterliği 23.01.2023 tarihinde ve Bakırköy Kırkyedinci Noterliği 24.01.2023 tarihinde yaş tahdidi Nedeniyle yer açılıyor.

Adana Sekizinci Noterliği, Bakırköy Onsekizinci Noterliği, Bakırköy Kırkyedinci Noterliği, Büyükçekmece Dördüncü Noterliği ve Çorum Üçüncü Noterliği alacak.

Münhal İkinci Sınıf Noterlikleri

Aşağıda 2021 yılı gayri safi gelirleri ve isimleri yazılı olan noterliklerden ikinci sınıf Kuşadası Üçüncü Noterliği 01.01.2023 tarihinde ve Terme Birinci Noterliği 20.01.2023 tarihinde yaş tahdidi nedeniyle yer açılıyor.

1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince birinci sınıf ve ikinci sınıf noterlerden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığa www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin atanma isteğinden vazgeçmeleri halinde de yine vazgeçme talepleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde aynı elektronik ortamdan Bakanlığa iletilmesi kaydıyla atama işleminde değerlendirilecek, aksi takdirde vazgeçme talepleri dikkate alınmayacaktır.

Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamda alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır.

Keyfiyet Noterlik Kanununun 22 nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ilan olunur. Kuşadası Üçüncü Noterliği ve Terme Birinci Noterliği değişecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mevzuat Haberleri