Sağlık Bakanlığı 2022 90 Bin Sağlık Personeli Ve Memur Alımı!

Sağlık Bakanlığı açıkladı! 2022 yılında istihdam edilecek 90 Bin sağlık personeli ve memur alımı yapılacak. Sağlık personeli ve memur olmak isteyen vatandaşlar tarafından başvuruların ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre 2022 yılı içerisinde istihdam edilmek üzere 90 bin sağlık personeli ve memur alımı gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, iş arayanlar tarafından merakla beklenen başvuru şartları, tarihler gibi soruların yanıtları henüz açıklanmadı. Bakanlığın resmi internet adresi bekleyişin sürmesiyle birlikte iş arayanlar tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

Sağlık Bakanlığı sağlık personeli ve memur alımı yapılacak unvanlar belli olmaya başlıyor. İşte alımı beklenen unvanlar şöyle;

İŞKUR İle Memur Alımı Yapılacak Unvanlar;

Temizlik Görevlisi, Şoför, Elektrikçi, İnşaat Boyacısı / Boyacı, Marangoz, Güvenlik Görevlisi, Klinik Destek Elemanı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı.

ÖSYM İle Sağlık Personeli Alımı Alınacak Unvanlar;

Hemşire Ebe, Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni, Psikolog Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uğraşı Terapisti ve Konuşma Terapisti Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi.

Sağlık Bakanlığı Personel ve Memur Alımları Ne Zaman Yapılacak?

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 2022 yılı içerisinde yapılacak olan 90 Bin Sağlık Personeli ve Memur alımı için gözler bakanlığa çevrilmiş durumda. Eylül ayı içerisinde konuya ilişkin açıklamaların bakanlık tarafından yapılması bekleniyor. Yapılacak olan açıklamalar neticesinde kadro dağılımları da belli olacak.

Geçtiğimiz yıl 20 Bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için başvurular Aralık ayında yapılmıştı. Bu yıl zamanın daha erken olması bekleniyor. Herkesin gözü Bakanlık tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.

Sağlık Bakanlığı 90 Bin sağlık personeli ve memur alımı ilanları yayınlandığı zaman ilk önce siz haberdar olmak istiyorsanız haberinizin aşağısında yer alan link üzerinden uygulamamızı indirerek güncel olarak anlık bildirimler ile haberdar olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personeli Alımı Haberleri