MEB 6132 Kamu Personel Alımı Kılavuzu (Kadro Tablosu Başvuru Şartları)

Milli Eğitim Bakanlığı 6132 kamu personeli alımı ilanını kılavuz yayınlayarak duyurdu. Alımı yapılacaklara ilişkin kontenjan tablosu ve başvuru şartlarını sundu. MEB personel alımı başvuruları nasıl yapılacağı açıklandı.

MEB 6132 Kamu Personeli Alımı Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı 5872 aşçı ve aşçı yardımcısı alacak. 260 fizyoterapist alımı gerçekleştirecek.

En az lise mezunu olan adaylar bu alımlara başvuru yapabilecektir.

Alım Yapacak Şehirler

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce olarak liste verildi.

Başvuruları Nasıl Alınacak?

Başvurular 25 Ekim 2021 ile 5 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruların, 05 Kasım 2021 Cuma günü saat 23:59'a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. e-Devlet - Milli Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacak.

Lisans Mezunları

Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ön Lisans Mezunları

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ortaöğretim Mezunları (Lise ve Dengi)

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.
KPSS’ye girmiş olma şartları aranıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (60)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personeli Alımı Haberleri