İletişim Başkanlığı KPSS’siz 30 Memur ve Kamu Personeli Alımı

Cumhurbaşkanlığı 14 Ocak 2022 tarihli resmi gazete duyurusuna göre İletişim Başkanlığı 30 memur alımı ve kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. İletişim Başkanlığı 30 personel alımı KPSS’siz olarak gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı KPSS’siz 30 memur alımı ve kamu personeli alımı yapıyor. 14 Ocak 2022 resmi gazete ilanına göre personel alımı için kılavuz adayların erişimine açıldı. Başvuru yapmak isteyenler belirli süreçlerden geçecek.

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 250 (ikiyüzelli) TL’dir. Ankara şehrinde sınav olacak.

Genel Başvuru Öğrenim Koşulları

01/01/2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, İletişim fakültelerinden, Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Başvuru esnasında, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde ön cepheden, yüzü açık olarak son 6 (altı) ay içeresinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafının sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önem arz eden fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü görevlilerin, fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çekebileceği ve bu nedenle adayın sınava alınmayacağı/ sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır.

Başvuru kılavuzu

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haber Haberleri