HAVELSAN Personel Alımı Yapacak! Şartlar Belli Oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olan HAVELSAN, 1500 personel alacığı haberi yayınlanmıştı. 1500 personel alımı için başvurular başladı. Başvuru için istenen şartlar listesi haberimizde değerli okuyucularımızla paylaşıldı.

1982 yılı kuruluşlu HAVELSAN şirketi bünyesinde çalıştırılmak üzere en az lise mezuniyet şartı ile personel alınacak. 2023 personel alımları planları doğrultusunda çok sayıda ve farklı unvanlarda işçi alımı gerçekleştirileceği bilgisi firma tarafından iletildi. Peki, işe alım sürecinde adaylardan beklenen şartlar neler? Şartlar ile birlikte bu süreç dahilinde uygulanan ‘Teknik Uzmanlık Sınavı’ ve ‘Yabancı Dil Koşulu’ alanlarında merak edilenler haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

HAVELSAN İşçi Alımı İstenen Şartlar Nelerdir?

41 yıllık HAVELSAN firması, kadrosuna dahil edeceği adaylardan özel ve genel olmak üzere iki farklı kategoride şartlar beklemektedir. Firmanın belirlediği başvuru koşulları; yabancı dil seviye sınavı, teknik uzmanlık sınavına ait puan ve kadrolara göre istenen deneyim süresi gibi maddeleri içermektedir. HAVELSAN personel alımı aşamasında, bazı bölümler için adayların üniversite mezuniyet notuna da önem vermektedir. Özel şartlar başvurulmak istenen pozisyona göre değişiklik göstermek ile birlikte mezuniyet durumunda da farklılıklar söz konusudur.

Teknik Uzmanlık Sınavı için Belirlenen Baraj Puanı

HAVELSAN personel alımı aşamalarında adayların teknik uzmanlık sınavındaki puanına bakmakta ve hatta bu puan için baraj puanı belirlemektedir. Mezuniyet seviyesine göre belirlenen baraj puanı şu şekilde elde edilir. Önlisans ve üniversite mezunları adaylarından istenen ALES, GRE ve GMAT puanları baraj puanları farklıdır. Lisans (üniversite) mezunu adaylardan istenen ALES puanı için 85, GRE puanı için 157 ve GMAT puanı için 550 puan istenmektedir. İstenen minimum puan değerleri baraj puan ismi ile adlandırılmaktadır.

Havelsan Personel Alımı Duyurusu

HAVELSAN şirketi, teknik uzmanlık sınavı en az not beklentisinin yanı sıra çoğu kadrolardan en az yabancı dil sınavı baraj puanı da talep etmektedir. Lisans (üniversite) mezunu adayların sağlaması gereken yabancı dil puan barajları şu şekildedir.

IETS için 6,5, TOEFL için 79 olup YÖK DİL, YDS, TOMER ve HAVELSAN tarafından gerçekleştirilen YDS sınavından minimum not beklentisi 70 puandır. Önlisans mezunu olarak personel alımı ilanına başvuruda bulunan adaylar için ise istenen en az YDS puanı 60’dır.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haber Haberleri