Bakan Soyludan Açıklama! JGK 5000 Korucu Alımı Mı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soyludan son dakika bir açıklama geldi. JGK 5000 Korucu alımı yapılacak mı? Açıklamalar bakan tarafından yapıldı. Bakan yaptığı duyuruda 5000 korucu alımına dair tüm detayları sundu.

İçişleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakan Soylu tarafından yapılan duyuruya göre 5000 en az ilkokul mezunu yeni korucu alımı yapılacak mı açıklandı. Peki JGK 5000 Korucu Alımı Mı Yapılacak? Süleyman Soylu duyuruyu yaptı.

Uzmanlığa Geçiş Olacak Mı?

Korucu uzman çavuşluğa geçiş yapmak isteyenler için bakan soylu şu şekilde bir açıklama yaptı: “365 gün içerisinde 5 bin korucu uzman çavuş olarak geçmiş olacak” şeklinde 1 yıl içerisinde alım yapılacağının ışığını gösterdi.

2022 Yılı Korucu Alımı Olacak Mı?

2022 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından 5000 yeni korucu alımı yapılması yüksek bir heves ile beklenilmektedir. İçişleri Bakanlığına gözlerin çevrilmesinin ardından Bakan Soylu tarafından yeni bir açıklama yapılması gerekmektedir.

Yani 2022 yılı Jandarma Genel Komutanlığı korucu alımlarını yapılması ve alım kontenjanının 5000 kişilik olması talep edilmektedir.

Korucu Olmanın Şartları Nelerdir?

Başvuru yapacak adayların yaş durumu itibari ile 40 büyük olmaması, gerektiği durumda ise üst yaş olarak 50 olma şartları ile alım yapılıyor.

Mezuniyet şartı olarak adayların en az ilkokul mezunu olması gerekiyor.

Başvuru yapacak adayların kamusal haklarından mahrum olmaması ve son olarak görevini daimi olarak ircaa etmesine engel herhangi bir sağlık problemi bulunmayan kişiler arasından güvenlik korucu alımları yapılmaktadır.

Anlık tüm iş ilanlarına ulaşmak için cep uygulamamızı indirin.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (47)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haber Haberleri