20 Bin Polis Alımı Yapılacak

Ek gösterge kapsamında 20 Bin polis alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ek gösterge açıklamalarının ardından 20 Bin kişilik boş kontenjanın açılacağı belirlenmiştir. Alımlar ne zaman yapılacak. Alım şartları belli oldu?

Geçtiğimiz günlerde ek gösterge açıklamaları yapılmıştır. Yapılan açıklamalardan yola çıkılarak ortalama 20.000 personel alımı polis kadrosuna yapılacak. 3600 ek gösterge açıklamalarından yola çıkılarak haberimizi hazırladık. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek gösterge konusunda geçtiğimiz günlerde müjdeyi vermişti. Tüm kamu personellerinin mevcut ek göstergelerinde 600 puanlık yükseliş olacağını söylemişti.

600 Puanlık Artış Ne Anlama Geliyor?

Herhangi bir memur veya kamu personeli olan ya da emekli olanların ek gösterge zammından sonra emekli olduğunda ortalama 1300 lira daha fazla maaş verilecek olup emekli ikramiyesi olarak en az 44 bin lira seviyesinde zamlanacağı hesaplanmaktadır.

Tüm Memurlar Dahil Mi?

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri unvanlarına verilecekti. Fakat sonradan yapılan bir son dakika açıklamasına göre ek gösterge zammı kamu kurumları bünyesinde çalışan tüm memurlara verileceği belirtildi.

Polis Olacaklar İçin Müjde Verildi!

15 Ocak 2023 'ten sonra emekli olacak polislerin yerine en az 20 bin polis alımı yapılması beklenmektedir. Polis alımı için genel olarak mezuniyet şartı olarak lisans mezunu kişiler arasından alımların yapılması tahmin edilmektedir.

Ortalama olarak 100 bin’ in üzerinde memur adayı bekleyen bulunmaktadır. Ek göstergenin ardından on binlerce kişinin emekli olup yerine memur olarak görev almak isteyenlerin alınması tahmin edilmektedir.

Polis alımı veya daha fazla kamu personeli alım iş ilanlarına ulaşmak istiyorsanız aşağıda yer alan uygulama linkimiz üzerinden anlık bildirim alarak iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haber Haberleri