Emekliler ve asgari ücretlilere müjde geldi düzenleme mecliste

Emeklileri ve asgari ücret alanları etkileyecek olan ikramiye ve maaşları yükseltmek için hazırlanan teklif TBMM ye sunuldu. Sunulan teklife göre emeklilere ve asgari ücret alanları nasıl etkileyecek.

Milyonlarca emekli ve asgari ücret alanların haklarını iyileştirmek üzere düzenlenen teklif TBMM komisyonuna geldi. Verilen teklifte emeklilerin yılda iki kez aldığı 1000 tl lik bayram ikramiyelerinin 1500 tl olması hedefleniyor.

Özellikle pandemi döneminde yaşanan ve herkesin bütçesini etkileyen ekonomik krizden fazla etkilenen kesim emekliler ve asgari ücret ile geçinenler olduğu aşikardır.

Emekli aylıklarına ve asgari ücret alanlarında 2020 yılında yapılan zam ve düzenlemeler ile yaşam şartlar bir nebze olsun artan vatandaşlarımız son dönemlerde dünyada yaşanan salgın ile sıkıntılı dönem yaşamaktadır. Enflasyondaki yükseliş, temel gıda maddelerindeki artış, emeklilerin ve asgari ücretlilerin alım gücünü düşürmektedir.

Günümüzde halen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda iki kez 1000 er tl ikramiye alan emeklilerimiz yapılacak düzenleme ile 1500 tl alması düşünülmektedir.

Emeklilerin haklarının düzenlendiği 5510 Sayılı Kanun kapsamında düzenlenmiş yaklaşık 500.000'i bulan emekliler 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20'nci maddesi kapsamındaki emekli sandığından aylık almaktadır.

506 Sayılı Kanun Kapsamında aylıklarını almakta olan emeklilerimiz bayram ikramiyesinden yararlanamamaktadır.

Düzenlendiği teklifle bayram ikramiyelerinin 1000 TL'den 1500 TL'ye çıkarılması ve bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş ve halen 506 Sayılı Kanun kapsamında aylıklarını almakta olanların da diğer emeklilere ödenen bayram ikramiyesinden yararlanacaklardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Emekli Haberleri