Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücret ve memura zam açıklaması

Seçim öncesinde müjdeler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı büyük mitingde asgari ücret ve memura zam açıklamasından bulundu. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücret ve memura zam açıklaması

Seçime günler kala topluma müjdeler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına gelen yüzde 80 zam ve bayram ikramiyelerine yapılan zam sonrasında memurlar da zam taleplerini gündeme getirmiş ve seçim öncesinde hükümetten zam talep etmişti.

Asgari ücretli çalışanlarda tıpkı memurlar gibi Temmuz ayında ara zam isteğinde bulunmuştu. Asgari ücretli ve memurların seçim öncesi zam talepleri kısmen de olsa karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün asgari ücretli ve memura zam açıklamasından bulundu.
Temmuz’da Asgari ücret zammı gözden geçirilecek.

Erdoğan, bugün katıldığı mitingde iktidara geldikten sonra asgari ücreti dolar bazında yaklaşık 3,5 kat artırdıklarını ve son olarak bu tutarı 8 bin 500 TL olarak belirlediklerini ve Temmuz ayında da ekonomik gelişmelere göre asgari ücretin tekrardan gözden geçirileceğini vurguladı.

Memura zam Salı günü duyurulacak

Asgari ücretli ile ilgili müjde sonrasında Erdoğan, bir müjdede memurlara verdi. Geçtiğimiz 1 Mayıs günü memur sen’in kongresine katılan ve memurlara maaş zammı müjdesi vermeye Erdoğan, bu sefer maaş zammı müjdesi verdi. Erdoğan, milyonlarca memura Temmuz ayında toplu sözleşme ve enflasyon farkı zammına ek olarak refah payı zammı verileceğini, bu tutarında Salı günü milyonlara açıklanacağını duyurdu.

Temmuz zammı ne kadar olacak?

Öte yandan milyonlarca memur ve memur emeklisi Ocak ayında maaşlarına enflasyon ve ocak zammı ile yüzde 30 oranında zam almıştı. Ancak son 4 ayda gerçekleşen yüksek enflasyon sebebiyle memurları ve emeklilerin alım gücü epey azaldı. Bakanlım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü memurlar için Temmuz ayı zam oranını ne kadar açıklayacak? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

2023 memur zammı, son dakika memur zam.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri