2023 Bedelli Askerlik İçin Krediler Neler? Hangi Banka Veriyor?

Ülkemizde çok sayıda kişinin merak ettiği konuların başında gelen 2023 bedelli askerlik yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. 2023 bedelli askerlik için krediler neler? Hangi banka ne kadar kredi veriyor?

Bedelli askerlik tasarısının kabul edilmesi ile beraber bedelli askerlik veren bankalar ile bedelli askerlik kredi miktarları en çok merak edilen konuların başında yer almaktadır. Pek çok kişinin sabırsızlıkla beklemiş olduğu 2018 bedelli askerlik torba yasası ile yürürlüğe girdi. Bedelli askerlik yaşı 25 ve süre 21 gün olurken fiyatlar ise 15 bin TL şeklinde belirlendi. Bankalar ertelemeli çok daha düşük faiz oranları ile çeşitli kredi olanakları sunuyor.

Bedelli Askerlik Kredi Şartları

Bedelli askerlik adına kredi çekmek isteyen kişilerin bir takım şartları taşımaları gerekmektedir. Banka borcu yasal takip sürecine girerek ismi kara liste içine giren kişilerin bu tarz kredileri kullanmaları asla mümkün olmaz. Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem diye bilinen bu sorun karşısında kara listede iken kredi çekilmesine bankalar asla izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıkması mümkün olsa bile pek çok zaman banka şu durumda çok yüksek aylık gelir belgesi sunması halinde kredi onayı verilmesi mümkün oluyor.

Bunun dışında ihtiyaç kredisi çekme şartları arasında yer alan aylık düzenli geliri bulunan ve bu geliri belgelemek de kişide aranılan bedelli askerlik kredisi şartları arasında yer alıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek adına kredi notu sorgulaması yapılıyor. Ziyaret Bankası kredi notu ortalaması adına en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olması gerekmektedir. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı verilmiyor. Bedelli askerlik kredisi kullanmak adına kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli olmaktadır.

Bedelli Askerlik Kredisi Veren Bankalar

2023 bedelli askerlik kredisi veren bankalar şunlardır;

  1. Yapı Kredisi
  2. ING Bankası
  3. TEB

Bedelli askerlik kredisi veren bankalar özelliklerine ve kredi miktarı faiz vade ayık ödemeleri birbirilerinden farklı olmaktadır. Ayrıca kredi ödeme şartları bankalara göre değişiklik göstermektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri