MEB son dakika orta öğretim yeni uygulama başlattı

MEB son dakika açıklaması ile kullanıcılar tarafından OGM materyal sitesi üzerinde yaşanan sorunlar ile ilgili açıklama yapıldı. OGM materyal kullanıcıları için soru çözümleri gelecek mi? OGM materyal nedir?

MEB son dakika yeni açıklaması ile orta öğretim sınavlarına hazırlanan binlerce öğrenci için OGM sitesi düzenlemesi için yeni uygulama yapılacak. Açıklama Bakan Selçuk tarafından tweet ile yapıldı.

OGM materyal nedir?

OGM materyal Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hazırlanan ve orta öğretim öğrencilerimizin kullanımına sunulan ve Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma soruları üzerine düzenlenmiş bir mobil soru bankası uygulaması.

MEB Uygulamadaki Soruların Çözümlerini Yayınlayacak mı?

OGM mobil ortaöğrenim öğrencileri tarafından yaklaşmakta olan YKS sınavları öncesinde OGM materyal sitesinde sorunlar yaşandığı, maddi durumu olmayan ve soru bankası alamayan binlerce öğrencinin bu siteden faydalanarak çalışmalarını yürüttüğü ve başarı oranlarını artırdığı ama sitede bugünlerde sorunlar yaşandığı ve yayınlanan soruların çözümlerinin de uygulamaya atılması yönünde talepleri oldu.

Bakan Selçuk tarafından öğrencilerin bu talebine yanıt verildi

Bakan Selçuk orta öğrenim öğrencilerinin bu talebine tweet üzerinden OGM materyal ekibine bu taleplerin iletildiğini ve öğrencilerin bu isteği doğrultusunda düzenleme yapılacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri