Milli Savunma Bakanlığı’na Memur Alımı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

Geçen ay Millî Savunma Bakanlığı (MSB)ve Kuvvet Komutanlıkları’na memur temini konusunda başvuru kılavuzu yayınlanmıştı. En az lise mezuniyet şartı ve yüksek sayıda memur temini sebebiyle ilana büyük talep oldu.

MSB memur alımı ilanına yoğun talep devam etmekte. Ancak başvuru sürecinin sonlarına geliniyor. Aşçı, garson, berber ve hizmetli gibi 40 farklı meslek içerisinden yapılacak olan işçi alımları için son günler. En az KPSS puan şartı getirilmemiş olan ilana yoğun ilgi sürüyor.

MSB Memur Alımı için Kimler Başvuruda Bulunabilir?

2022 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılmış olanlar.

En az lise mezuniyet belgesi olanlar.

Belirlenen süre içerisinde başvuru belgesini dolduranlar.

Milli Savunma Bakanlığı’na Ne Zamana Kadar Başvuru Gönderilebilir?

31 Ocak 2023 tarihine kadar başvurular alınmaya devam edecek. 31 Ocak Salı günü saat 23:59 itibariyle başvuru ekranı kaldırılacak.

1 Şubat tarihi ile gelen başvurular değerlendirilecek. En yüksek KPPS puana sahip başvurudan başlanarak kadro sayısının 10 katı aday mülakat sınavına çağırılacak. Kadro sayısı 196 olup, toplamda 1960 aday mülakat sınavına katılma hakkı kazanacak.

Milli Savunma Bakanlığı Memurluk için Başvuruda Bulunabilir Miyim?

Alınacak olan 40 meslek grubundan birinde çalışmak isteyenler ve 2022 yılı KPSS sınavına katılmış olanlar bu ilana başvuruda bulunabilir. Açık kadrolara yerleştirilmek üzere alımı yapılacak olan meslekler şu şekildedir.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, muhasebeci, makine mühendisi, inşaat mühendisi, elektronik mühendisi, kimya teknisyeni, kimya mühendisi, makine teknisyeni olan adaylar başvurabilmektedir.

Avukat, koruma ve güvenlik görevlisi, hesap sorumlusu, berber, uzman, terzi, kaporta teknisyeni, elektrik teknisyeni, sıhhi tesisat teknisyeni, acil tıp teknisyeni, matbaa teknisyeni, mekatronik teknikeri, elektrik teknikeri, elektrik – elektronik teknikeri kadrosuna personel alımı yapılacak.

Harita kadastro teknikeri, bilgisayar programlama teknikeri, bilgisayar teknikeri, şoför, İngilizce tercümanı, Almanca tercümanı olanlar ilana başvurabilecekler.

Mimar, elektrik mühendisi, Endüstri mühendisi, çevre mühendisi, memur, mal sorumlusu, kaloriferci, iş güvenliği uzmanı, istatistikçi, hemşire, garson, hizmetli, bahçıvan, çocuk eğitimcisi ve aşçı aranan meslekler arasındadır.

Geniş meslek grubu çerçevesinden memur alımı yapılacak olup yukarıdaki mesleklere sahip olanlar veya bu meslekleri yapabileceklerini düşünenler, en az lise mezunu olma şartı ile ayrıca sadece 2022 yılı KPSS sınavına katılım sağlamış olanlar en az puan gereksinimi olmadan Milli savunma Bakanlığı tarafından açılan bu ilana başvuruda bulunabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Askeri Alımlar Haberleri