Uzman Nasıl Olunur? Hangi Mesleklerde Uzman Alımı Var?

Uzman Nasıl Olunur? Hangi Mesleklerde Uzman Alımı Var?

Uzman nasıl olunur? Sorusunun yanıtından önce uzman ne demektir ona bakalım. Uzmanlık, alanında bir üst eğitim görmüş kişilere verilen bir unvandır. Uzman alımı hangi mesleklerde alımı var? Uzmanlar ne iş ile uğraşır? Detaylar…

Uzman nasıl olunur? Her meslek türünün içerisinde uzmanlaşmak, uzmanlık tamamlamak ya da uzman olmanın imkânı vardır. Öncelikle icra ettiğiniz mesleğin gerekli kıldığı eğitimleri alarak, o meslek dalında çalışmaya başlarsınız. Ardından mesleklerin türüne göre uzmanlık eğitimine tabi tutulursunuz. Bunu bir üst eğitim veya geliştirme programı olarak da düşünebiliriz.

Hangi Mesleklerde uzman vardır?

Uzmanlık denildiğinde akla ilk olarak; uzman erbaş, uzman doktor, finans uzmanı, maliye uzmanı, uzman bilişimci gibi sayılamayacak kadar çok meslek dalı gelmektedir. Bazı alanlarda ise uzmanlık yarışma sınavları ile elde edilir. Uzmanlık sıfatını hakketmek için ya üst eğitimden geçmek ya da bir sınavdan başarılı olmak gerekir.

Uzman Ne İş Yapar?

Uzmanlar çalışma ve meslek olarak esas mesleğinden veya kadrosunun tanımladığı görevlerden çokta farklı bir şey yapmazlar. Gerek duyulduğu hallerde normal bir personelin yapamayacağı, onun eğitiminin, bilgisinin yetersiz kaldığı durumlardaki işler uzmana havale edilir. Uzman ne iş yapar? Dediğimizde farklı bir iş aklımıza gelmemeli. Sadece alanında uzmanlık gerektiren görevlerin yapıldığını bilmeliyiz.

Uzman Maaşları Ne Kadar?

Uzmanların ne kadar maaş aldığı ise tamamen yaptığı iş, kıdem, kadro ve uzmanlık düzeyine bağlıdır. Aynı mesleği yapan normal personelden çokta bir farkı yoktur. Özellikle kamu dairelerinde çalışmakta olan uzman personel, diğer personeller ilgili mevzuata göre ücret alırlar. Uzman personele fazladan bir miktar fark verilir. Örnek verecek olursak; herhangi bir doktor 9000 lira gibi çıplak ücret alıyorsa, uzmanlık ihtisası yapmış uzman doktorun ücreti de 9700 liraya karşılık gelmektedir. Uzman maaşları ne kadar? Denildiğinde çalıştığı kurum ve mesleği de göz önünde bulundurun.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.