2023 yılı Belediye Personeli Olma Şartları Neler?

2023 yılı Belediye Personeli Olma Şartları Neler?

Kadrolu veya sözleşmeli olmak üzere belediye personeli olma şartları birçok vatandaş tarafından merak edilmektedir. Belediyede çalışabilmek için vatandaşların birtakım koşulları yerine getirmesi gerekir.

Memur ve sözleşmeli personel olmak isteyen kişilerin yakından merak ettiği belediye personeli olmanın gerektirdiği şartların ve başvuru için gerekli belgelerin neler olduğuyla ilgili bazı açıklamalar sunulabilir.

Belediyede Nasıl Memur Olunur?

Vatandaşlar tarafından merak edilen başlıca sorulardan biri olarak belediyede kadrolu memur nasıl olunur? Belediyede kadrolu memur olarak çalışmak isteyen kişilerde KPSS şartı aranmaktadır. Birçok kişinin hayalini süsleyen belediye çalışanı olmak, zannedildiği kadar kolay olmayabilir.

Belediyenin kendi bünyesinde kadrolu memur olmak için KPSS şartı aranırken, sözleşmeli personel veya kurum dışı kamu işçisi olmak için KPSS şartı aranmamaktadır. Belediye meclislerince alınacak karara bağlı olan personel ve memur alımı için belediyelerin insan kaynakları departmanına özgeçmişinizi bırakmanız gerekir. Ardından personel temin edilmesi gerektiği zaman, özgeçmişiniz incelenip belediye tarafından sizinle iletişime geçilmektedir.

Belediyede Sözleşmeli Personel Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Belediyelerde sözleşmeli personel olarak çalışmak, kadrolu memur pozisyonunda çalışmaktan farklı olarak başvuru sırasında KPSS şartı aranmamaktadır. Belediyeler dönem içinde personel ihtiyacı için web sitelerinin duyuru bölümlerinde personel alım ilanı yayınlar. Belediyede çalışmak için ne yapılmalı? Belediyenin web sitesinin duyuru kısmını takip ederek yayınlanan ilanlara başvuruda bulunmalı veya özgeçmişinizi belediyenin insan kaynakları birimine ulaştırmalısınız.

Belediyede Çalışmak İçin Başvuru Koşulları Nelerdir?

Belediyelerde sözleşmeli personel, kamu işçisi veya kadrolu memur olarak çalışmak için yerine getirmeniz gereken koşullar şunlardır:

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • KPSS sınavına girmiş olmak (kadrolu pozisyonlar için).
  • Minimum lise veya dengi okullardan mezun bulunmak.
  • Sigortalı olarak çalışmıyor olmak.
  • Askerliği tamamlamış olmak (erkek adaylar için).
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması.
  • Türk Ceza Kanunu’nda ve Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmak.

Belediyede Memur Maaşları Ne Kadar?

Belediyelerin kendi bünyelerinde sözleşmeli personel, kamu işçisi veya kadrolu memur pozisyonunda çalışan kişilerin maaşları her yıl Resmî Gazete’de yayınlanmaktadır. Her sene enflasyon miktarına göre değişiklik gösteren belediye memur maaşları 2022 yılında 5.500 TL’den 9.000 TL’ye kadar farklılık göstermektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.