2023 Elektrik Üretim Desteği! Devlet Destek Veriyor

2023 Elektrik Üretim Desteği! Devlet Destek Veriyor

Ülkemizde önemli bir sektör olan elektrik ekonomi yönünden maliyetli olup 2023 elektrik üretim desteği devlet tarafından veriliyor. Üretim desteği veren bankaları sizlerle paylaşıyoruz.

2023 elektrik üretim desteği pek çok ihtiyaç sahibini yakından ilgilendiren konular arasında yer almaktadır. Güneş enerjisine yatırım yaparak elektrik üretimi alanında çalışmalarda bulunan bütün girişimciler devlet teşviklerinden faydalanmaları mümkün olmaktadır. TKDK güneş enerjisi desteği ile yenilenebilir enerji hibe destekleriyle ilgili bilgileri alarak yapılan başvurular sonrasında elektrik üretiminde % 50 destekten faydalanılır.

Elektrik Üretimine Devlet Destekleri GES Hibe Desteği 2023

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kapsamında olan KOSGEB devlet destekli güneş paneli elde etmek adına enerji verimliliği, çevre teknolojileri ve yenilenebilir enerji alanında küçük, orta ölçekli olan işletmelere tarım ile kırsal kalkınmayı destekleme kurumuna destek sağlıyor. Tarım Bakanlığı güneş enerjisi hibe desteğinden faydalanmak mümkün olmaktadır. Güneş enerjisine yatırımı yapılarak elektrik üretimi alanında yardıma ihtiyacı olan kişiler için 2023 yılında güneş enerjisi üretimi üzerinden devlet teşvikleri önemli olmaktadır.

Kapasite artırımı teknoloji yenileme ile modernizasyon içinde enerji üretim tesisi yapacaklar ise devlet tarafından yaklaşık olarak 750 bin TL kadar güneş enerjisi hibe desteği verilmektedir. GES hibe destek projesinin en üst limiti 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir. Üst limiti aşmış olan projeler adına yalnızca 1.500.000 TL’ye kadar % 50 GES hibesi sağlanmaktadır. Yatırımcıların desteklerden faydalanabilmeleri için gerekli olan bir takım şartları yerine getirmeleri istenen destekleri alabilmeleri için önemli olmaktadır. Elektrik üretimi için devletten destek alarak üretilen elektriği tekrar devlete satarak kazanç elde edilebilir.

Elektrik Üretimine Destek Veren Bankalar

Güneş enerjisi tesisi kurumuna destek veren bankalar bulunmaktadır. Elektrik üretimini destekleyen bankalar şunlardır;

  • Halkbank FKA yenilenebilir enerji kredisi.
  • Akbank enerji verimliliği kredileri.
  • Denizbank enerji verimliliği kredileri.
  • Garanti Bankası kendi elektriğini üreten kobi destek projesi.
  • TEB AFD enerji kredisi.
  • Türkiye finans lisansız yenilenebilir enerji paketi ile kredi kullandırmaktadır.

Güneş enerjisi ile elektrik üretmek isteyen girişimciler için pek çok alanda destek sağlanarak ülke ekonomisine de katkı sağlanacaktır.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.