2023 Devlet Hibe Veren İş Yerleri Neler?

2023 Devlet Hibe Veren İş Yerleri Neler?

Günümüzde iş kurmak isteyen pek çok kişi KOSGEB destekleri ile daha kolay bir şekilde kendi işini kurabilmektedir. Devlet tarafından verilen bu destekler pek çok farklı iş alanını kapsamaktadır. Hibe alma şartlarını ve nasıl alındığını haberde paylaştık.

Bunun yanı sıra farklı destek tiplerinden de söz edebilmek mümkündür. Hangi desteklerin verileceği ve hangi alanların destekleneceği ise farklılık gösterebilmektedir. Siz de eğer bir iş kurmak istiyorsanız bu desteklerden faydalanabilirsiniz.

Geri Ödemesiz Hibe Nasıl Alınır?

İş yeri açmak isteyenlerin sıklıkla araştırdığı destek türlerinden biri geri ödemesiz hibe olarak karşımıza çıkıyor. Bu hibeler farklı tutarlarda verilebiliyor. Bu hibeden faydalanmak isteyenlerin ise bazı şartları sağlıyor olması gerekiyor. Bu şartlardan ilki ise uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağlamak olarak biliniyor. Eğitim sonunda alacağınız katılım belgesi ise farklı destekler için kolaylıkla başvuru yapmanız mümkün hale geliyor. E-devlet üzerinden uygulamalı girişimcilik eğitimi için kaydınızı oluşturabilirsiniz.

İş Yeri Açma Kredisi Alma Şartları

Eğer iş yeri açma kredisi almak istiyorsanız ilk olarak uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamalısınız. Ardından sertifikanız ile başvuru yapmanız mümkün olacaktır. Başvurunuz için öncelikle iş planınızı oluşturmalısınız. Devlet desteklerinden faydalanmak için yapacağınız başvurularda iş projeleri istenmektedir. Oluşturduğunuz proje ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Devlet tarafından desteklenen sektörlerden birinde çalışmayı planlıyorsanız hibe alabilmeniz mümkündür. Aksi takdirde maalesef ki hibe alamayacaksınız.

Hangi Kurumlar Hibe Vermektedir?

Farklı sektörler için farklı destek tipleri söz konusu olabilmektedir. İş yeri destekleri dendiğinde her ne kadar akla ilk gelen KOSGEB olsa da destek veren farklı kurumlardan söz etmek de mümkündür. Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK, Kredi Garanti Fonu, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kalkınma Ajansları iş yeri açma konusunda destek veren kurumlar arasında karşımıza çıkmaktadır.

Hangi İşlere Hibe Veriliyor?

KOSGEB tarafından desteklenen sektörler farklılık gösterebiliyor, güncellenebiliyor. Bu nedenle arada bir kontrol etmeniz ya da proje danışmanlarına danışmanız önem taşıyor. Bilgi ve iletişim, inşaat, madencilik, eğitim, kültür, sanat, spor ve eğlence sektörleri ise KOSGEB desteklenen sektörler arasında yer alıyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.