Yüksek Seçim Kurulu YSK Nasıl Personel Alımı Yapar

Yüksek Seçim Kurulu YSK Nasıl Personel Alımı Yapar

Yüksek Seçim Kurulu hangi şartlarda personel alımı yapıyor, YSK personeli nasıl olunur? YSK, alım yapacağı her kadro için, farklı şartlar aramaktadır.

YSK personeli nasıl olunur, hangi şartlarla alım yapılır ve Yüksek Seçim Kurulu hangi şartları arar? Yüksek Seçim Kurulu’nda işe girmek istiyorsanız alım yapılan birçok kadro için farklı şartları taşımanız gerekir. Yüksek Seçim Kurulu ihtiyaç halinde personel alımı yapmaktadır. İhtiyaca binaen şekillenen bu alımlar için hem genel hem de özel şartlar mevcuttur.

YSK Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapmaktadır?

Zaman zaman değişebilen ihtiyaca göre yapılan alımlarda, memur, şoför, mühendis, programcı, teknisyen, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, zabıt kâtibi, sekreter santral memuru, kaloriferci, hizmetli vb. kadrolarda personel istihdam edilmektedir. Tüm bu kadrolar için Yüksek Seçim Kurulu personeli maaşları da değişiklik göstermektedir.

Yüksek Seçim Kurulu Personel İlanına Nasıl Başvurulur?

YSK personeli olabilmek için, YSK’nın internet sayfasında yer alan başvuru formunu online olarak doldurmak gerekmektedir. Uygun bir kadro için, formu eksiksiz dolduranlara, sistem otomatik olarak bir başvuru numarası verir.

yuksek-secim-kurulu-ysk-nasil-personel-alimi.jpg

Ayrıca her şahsın tek bir kadroya başvurabilme hakkı vardır. Birkaç kadro için başvuru yapanlar, atansalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmaz. Kadroların birçoğu için KPSS puan şartı vardır. Yazılı KPSS’nin yanı sıra adaylar mülakata da girerler. Mülakat başvuru için isim listeleri de YSK’nın kurumsal internet sitesinde yer alacaktır. Bununla beraber adaylara atanacakları kadronun gerektirdiği mesleki bilgi düzeyinden oluşan sorulardan oluşan bir sözlü sınavda yapılacaktır.

YSK Personel Atamaları

Yukarıda saydığımız aşamalara girmeden önce adaylar başvuracakları kadrolar için Yüksek Seçim Kurulu Personeli ne iş yapar diye araştırmaları da gerekir. Yukarıdaki şartları ve aşamaları geçenlerin atamaları yapılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.