Yüksek Maaşlı Geleceğin Meslekleri Belli Oldu

Yüksek Maaşlı Geleceğin Meslekleri Belli Oldu

Hızla gelişen bir teknoloji alanı ve gelecekte pek çok yeni iş fırsatının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Üniversite tercih dönemindeyken bir çok geç tarafından geleceğin mesleği haline gelecek yüksek maaşlı meslekler araştırma konusu haline geldi.

2023 YKS ile Geleceğin Mesleklerinin Listesi

Yapay Zeka Mühendisleri: Yapay zeka sistemlerini geliştiren ve uygulayan uzmanlar. Makine öğrenimi, derin öğrenme ve doğal dil işleme gibi alanlarda uzmanlaşmış olabilirler.

Veri Bilimcileri: Büyük veri kütlelerini analiz ederek ve örüntüleri belirleyerek yapay zeka sistemlerini besleyen uzmanlar.

Robotik Mühendisleri: Fiziksel robotlar üzerinde çalışan ve onları yapay zeka ile entegre eden uzmanlar.
Otomasyon Uzmanları: Endüstrilerde ve iş süreçlerinde yapay zeka ve otomasyon teknolojilerini uygulayan profesyoneller.

Etik Danışmanları: Yapay zeka etiği üzerinde çalışan uzmanlar, yapay zekanın etik, güvenlik ve adaletli kullanımını sağlamak için kurum ve şirketlere danışmanlık yapabilirler.

İş Geliştirme Uzmanları: Şirketlerin ve organizasyonların iş süreçlerinde yapay zeka ve otomasyonun nasıl kullanılacağını planlayan uzmanlar.

Yapay Zeka Hukuk Uzmanları: Yapay zeka teknolojisinin hukuki yönleri üzerinde uzmanlaşan avukatlar ve hukuk danışmanları. En az 25 en fazla ise 100 bin TL maaşla iş imkanı sahibi olabilirsiniz.

Yapay Zeka Eğitmenleri: Yapay zeka sistemlerinin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda eğitim veren uzmanlar.

Sağlık Yapay Zeka Uzmanları: Sağlık alanında yapay zeka uygulamaları geliştiren ve tıbbi verileri analiz eden uzmanlar.

Yapay Zeka Güvenlik Uzmanları: Yapay zeka sistemlerinin güvenliğini sağlamak ve siber saldırılara karşı korumak için çalışan uzmanlar.

Oyun Geliştiricisi: Ortalama 40 bin ve 90 bin TL arasın da maaş ödemesi ile popüler meslekler arasındadır. Oyun geliştirerek geleceğinize yön verebilirsiniz.

SEO Uzmanlığı; SEO uzmanlığı gelişen teknoloji ile başarılı olmak isteyen gençler tarafından tercih edilen mesleklerden birisi haline gelmiştir. Ortalama 50 bin TL maaşla bu mesleğe sahip olabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.