Üniversite Öğrencileri 2000 TL Ödeme Ne Zaman Yapılacak

Üniversite Öğrencileri 2000 TL Ödeme Ne Zaman Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre, üniversite de eğitim süreci devam eden öğrenciler için aylık 2000 TL burs veya kredi ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Konuya dair detaylar haberimizde verilmiştir.

Burs Başvuruları

Üniversite öğrencilerinin daha rahat eğitimlerini alırken daha rahat bir yaşam sürmesi için her ay onlara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen KYK burs ve kredisi bu yıl da yüzbinlerce adaya verilecek. Peki, başvuru sonuçları açıklandı mı, hak kazananlara ne kadar ücret ödenecek? Kamupesonelialim.com yazar ekibi olarak konuya ilişkin detaylar haberimizde verilmiştir. İşte detaylar...

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Açıklandı Mı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisine sağlanan KYK burs ve kredi sonuçları henüz açıklanmadı. 12 Ekim tarihinde alınmaya başlanan başvurular 19 Ekim'de sona ermişti. Şu an için henüz açıklanmasa da adayların önümüzdeki günlerde, devlet kurumlarının incelemelerinin bitmesinin ardından sonuçlarını öğreneceği tahmin ediliyor.

KYK Burs ve Kredi Miktarları Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve kredi ücretlerinde hatırı sayılır bir artış yaptıklarını açıkladı. Son gelen artıştan sonra miktar:

Lisan öğrencileri için 2000 TL'ye

Yüksek lisans öğrencileri için 4000 TL'ye

Doktora öğrencileri için 6000 TL'ye yükseldi.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Nereden Açıklanacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce adayın Ekim ayında başvuru yaptığı 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra başvuru yapan adaylar sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve E-devlet şifrelerini kullanarak internet üzerinden erişebilecek.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.