Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: Taşeron İşçi Kalmamalı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay: Taşeron İşçi Kalmamalı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından kamuda çalışan taşeron işçiler hakkında gündem olacak bir açıklamada bulundu; “Kamuda Taşeron İşçi Kalmamalı ”açıklaması yaptı. Tüm açıklamalar haberimizde…

“Kamuda Taşeron İşçi Kalmamalı” açıklamasını yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından taşeron işçiler için açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar ve konuların başlıkları ile sizler için hazırladık.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler için Türk-iş konfederasyonu başkanı Ergün Atalay şu şekilde açıklamalarda bulundu; “Karayollarında, tarımda, demiryollarında, enerji de bilgi işlemlerde, çağrı merkezlerinde ve daha birçok alanda 70 bin civarında asıl işi yapan çalışan halen taşeron olarak çalışıyor. Kadro düzenlemesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen halen daha bir adım atılmadı.”

Geçici İşçiler Hakkında Açıklama

Geçici – mevsimlik kamu işçiler hakkında açıklama yapan başkan “Yılda 10 ay çalışıp iki ay çalıştırılmayan 55 bine yakın geçici işçi de var. Bu işçilerimizde tam zamanlı olarak istihdam edilmeli.”

İşverenin Maaşı Geri Alması

Yeni asgari ücretin belirlenmesi üzerine iş verenlerin işçiler hakkında şu şekilde açıklama yapıldı “İşveren, 4 bin 253 lirayı işçinin hesabına yatırıyor. Ama hemen sonra bin lirayı elden geri alıyor. Biz bu durumu Sayın Bakan’a ilettik, kendileri de konu ile ilgili 81 ile genelge gönderdiklerini ve durumu takip altına alacaklarını belirtti. Ben de buradan işçilere sesleniyor. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, bunu SGK’nın il ve ilçe müdürlüklerine bildirin.”

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum