TOKİ’den Ev Almak İsteyenler Başvurular Başladı

TOKİ’den Ev Almak İsteyenler Başvurular Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında şehirlerde yapılacak olan TOKİ konut projelerinin başvuruları 22 Eylül 2023 tarihi itibariyle ihaleye çıktı. Habere ilişkin deta

Ev Almak İsteyenler Müjde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) projesi dahilinde şehirlerde yapılacak olan evler için yeni projelerin yapım tarihi açıklandı. Yapılan açıklamaya göre ilk olarak Yozgat yeni evler Merkez ilçesi, Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde yapılacağı bildirildi. 21 Eylül 2023 tarihinde ihaleye çıkacak. Konut projesi kapsamında 301 yeni konut yapılacağı açıklandı. 2.023 projesi kapsamında konutların yanı sıra 22 dükkân da yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, Yozgat TOKİ projesi ihalesine şantiye teslimi sonrasında 500 iş günü içinde tamamlanması bekleniyor.

TOKİ’den Ev Alma Şartları

TOKİ projelerinden başvuru sürecine katılmanız için projenin bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde en az bir yıl olmak kaydı ile ikamet ediyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca bu proje kapsamına yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan kişiler müracaat yapabilir.

Başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmamış olan kişilerden alım yapılacaktır. Eşi vefat etmiş olan kadınlar için yaş şartı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra aylık hane gelirinin en fazla 14 bin TL olması gerekmektedir. Evde yaşayan vatandaşlardan yalnızca bir kişi başvuru yapabilir. Birden fazla başvuru yapan kişilerin başvuruları değerlendirilmeye tabi tutulmaz.

Vatandaşlardan Başvurular 4 Kategoride Alınır. Bunlar:

1. Kategori olan: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin,

2. Kategori olan: En az yüzde 40 Engelli Vatandaşların,

3. Kategori olan: Emekli Vatandaşların,

4. Kategori olan: Diğer alıcı adaylarına ayrılmıştır.

Başvuru için Gerekli Olan Belgeler

Kimlik Fotokopisi,

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”,

Engelli vatandaşların Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış az yüzde 40 engelli olduğuna dair sağlık heyet raporu,

Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı teslim etmeleri gerekmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.