Tiyatro Müdür Yardımcısı Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Maaşları

Tiyatro Müdür Yardımcısı Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Maaşları

Meslek seçiminde tiyatro müdür yardımcısı nasıl olunur diye düşünenler için belirtelim, ilgili bir alan mezuniyeti ve tiyatroya ilgi duymak yeterlidir. Tiyatro müdür yardımcısı kamu personeli alımı maaşları ne kadar?

Tiyatro Müdür yardımcısı nasıl olunur diyenler için çoğu kez bir eğitim almak gerekir. Bir ön lisans ya da lisans derecesiyle mezun olmak yeterlidir. Hem sahne sanatlarını kullanarak hem de işletme ve üretim üzerinden bir kazanç üretmek tiyatro müdür yardımcılarının işidir. Tiyatroya biraz tutku var ise ve liderlik ruhu da bununla beraberse tiyatroda yöneticilik yapmak ideal bir iştir.

Tiyatro Müdür Yardımcısı Ne İş Yapar?

Tiyatronun etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak ve bütçeyi de göz ardı etmeden tiyatroyu açık tutmak ilk görevlerinden biridir, tiyatro müdür yardımcısı ne iş yapar, diye düşünen yönetici adayları için pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin de söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Gişe görevlilerinden tutunda tüm kadroları işe alan ve onları yöneten kişidir. Oyunları izlemeye gelenlerle de yakın ilişki içinde olmalıdır. Hatta çok daha küçük tiyatrolarda birçok görev müdür yardımcılarına kalabilir. Daha büyük tiyatrolarda ise, iş yükü azalabilir ve bir alanda toplanabilir. Tiyatro müdür yardımcısı görev ve sorumlulukları;

  • Tüm pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olmak,
  • Bütçeyi idare etmek,
  • Yeni işlerle ilgili bağlantıları oluşturmak,
  • İş programını ve sahne programını düzenlemek,
  • Genel iş palanını belirleyerek, uygulamaya koymak,
  • Ortak çalışmalar planlamak, halkla iç içe olmak onları tiyatroya teşvik edecek tanıtımlar yapmak,
  • Tiyatronun yönetim kurulu ile yakın ilişki de olmak,

Tiyatro Müdür Yardımcısı Maaşları

Tüm meslekler gibi tiyatro müdür yardımcısı maaşları ne kadar diye merak edilir. Bu aşamada maaşlar tiyatronu büyüklüğü ve iş yapmasına göre değişir. Ancak yeni başlayan biri için 48 bin ila 50 bin arası bir rakam olabilir. Daha sonra bu rakamlar artacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.