TBMM’den AB’ye Eleştiri

TBMM’den AB’ye Eleştiri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop göçmen politikalarında tutarsızlıklar nedeniyle AB tutumunu eleştirdi. Başkan Şentop politika olarak yaşanılan durumları elek alarak tutarsızlıkları gündme taşıdı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop AB göçmen politikası hakkında sert eleştiriler yaptı. Bugün Ispanya’ya yapacağı ziyaret öncesinde haber ajanslarına konuşan Şentop, “AB sadece finans yardımı yaparak göçmen sorununu çözemez. Vaatlerin tutulmaması halinde yeni göçmen dalgalarının önüne geçmek de mümkün olmayacaktır. Göçmen politikası tamamen akıl ve hukuk dışıdır. AB sorumluluk almadan parayla işleri çözeceğini düşünmektedir” dedi.

Şentop açıklamasına şu sözlerle devam etti: “AB bir entegrasyon programı ile çok sayıda göçmeni kabul etmiştir. Bu şekilde mali yükümleri yerine getiren ve yeterince göçmeni kabul eden bir politika güdülmelidir. Sadece finansal destek vermekle sorunların çözüleceği düşünülmemelidir. Özellikle herkesin payına düşen oranlarda göçmen alması gerekmektedir.

“Ön Yargıları Kırmalıyız”

Türkiye’nin AB’ye girmesi konusundaki ön yargıların kırılması gerekiyor. Özellikle salgın öncesinde 12 milyar avroluk ikili ticaret hacminin 20 milyar avroya çıkması birçok açıdan memnuniyet sağlamaktadır. Düzensiz göç ve insansız hava araçları gibi birçok konuda İspanya ile ortak noktamız var ama AB ile ilişkilerimiz istediğimiz gibi ilerlemiyor. Bu yüzden gereken çalışmaları yaptığımızı görmesi gereken AB’nin hem göçmen politikası konusunda hem de AB süreçleri konusunda gerçekçi davranması gerekiyor”

Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda da açıklamalarda bulunan ve İspanyol Haber Ajansı EFE’ye demeç veren Şentop sistem hakkında bilgi verdi.

“Yürütme ve Yasama Ayrıdır”

Cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Şentop, yürürlükte olan sistemde yasama ve yürütme konusunda kesin bir ayrım bulunduğunu dile getirdi. Parlamentoyu güçlendiren ve vatandaşlara cumhurbaşkanını seçme yetkisini veren sistemden halkın vazgeçmeyeceğini söyledi. Parlamentonun bu sistemle daha güçlü olacağını ifade eden Şentop, sistemin değişeceğine dair iddiaları da bu şekilde yalanlamış oldu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.