Strateji Ve Bütçe Başkanlığı 6429 TL Maaş İle Personel Nasıl Olunur?

Strateji Ve Bütçe Başkanlığı 6429 TL Maaş İle Personel Nasıl Olunur?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı personeli nasıl olunur diye merak ediyorsanız başvuru için gerekli tüm koşullardan yazımızda bahsettik. Strateji ve Bütçe Başkanlığı personeli nasıl olunur hakkında bilgi almak için haberimizi okumaya devam edin.

Strateji Ve Bütçe Başkanlığı Personel Başvuru Koşulları

Strateji ve Bütçe Başkanlığı personeli ne iş yapar sorusunun net bir yanıtı bulunmamaktadır. Çünkü bu sorunun cevabı başvuru yapılan pozisyona göre farklılıklar göstermektedir.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı işe alım sürecinde başvuru yapan adaylardan bazı koşulları tamamlamasını beklemektedir. Kurumda çalışabilmek için öncelikle inşaat, bilgisayar ve endüstri mühendislikleri, iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, maliye bölümlerinin herhangi birinden 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak gerekiyor. Bu bölümlerden birini yurtdışında okuyup mezun olmanız durumunda mezun olduğunuz bölümün YÖK tarafından tanınması gerekir.

En fazla 5 yıl öncesine ait YDS puanınızın olması. YDS sınavına İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, Rusça dillerinin herhangi birinden girebilirsiniz. Bu dillerin herhangi birinden 70 ve üzerinde puan almış olmanız beklenmektedir. Ayrıca dil yeterliliğinizi kanıtlamak için sadece YDS’ye girme zorunluluğu bulunmamaktadır. ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir sınava da girebilirsiniz. Başka bir sınava girmeniz durumunda YDS puanına denk veya üzerinde bir puan almanız beklenmektedir.

Ek olarak başvuru yapacak adayların KPSS puanlarının 70 ve üzerinde olması gerekmektedir. Ayrıca adayların 35 yaşından küçük olması gerekmektedir.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel maaşları ise başvurulan pozisyona göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda net bir yanıt verebilmek güçtür.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel maaşları başvurulan pozisyona göre farklılıklar gösterir. Bununla birlikte 2022 yılındaki en düşük memur maaşı olan 6429 ₺ ile işe başlayacağınız varsayılabilir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.