Sosyal Güvenlik Kurumu Kamu Personeli ve Memur Nasıl Alır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Kamu Personeli ve Memur Nasıl Alır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne iş yaptığından, memur alımı şartlarından ve Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli nasıl olunur? SGK personel alımı başvuru şartları ve şekli arasında neler olduğunu yazımızda derledik.

Sosyal Güvenlik Kurumu kamu personeli alımı nasıl olunur?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışmak isteyenlerin araştırdığı bir konudur. Sosyal Güvenlik Kurumu yılın belirli zamanlarında, belirlenen kadrolarda memur alımı yapmaktadır. Bu personel alımı için belirli şartları da bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Ne İş Yapar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı alt bünyesinde çalışmaktadır. Merkez veya taşrada bulunan kurumlara memur ataması yapılmaktadır. Merkezde veya taşrada çalışacağınızı KPSS puanınız belirlemektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne iş yapar? Sorusuna, tüm çalışanların sosyal güvenlik politikalarını, sağlık güvencelerini, emekli olabilme durumlarını ve izinlerini denetlemektedir cevabını vermemiz mümkündür.

Sosyal Güvenlik Kurumu Personel Alım Şartları

Kurumda çalışabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartların başında Türk vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak şartları bulunmaktadır. Ayrıca, görevini yapmayı engelleyecek bir engel durumu olmamak, KPSS’de istenilen puan türünden yeterli puanı almak, belirtilen alanlarda (Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, Bankacılık vs.) lisans veya önlisans diplomasına sahip olmak, erkek adaylar için askerliği yapmış olmak gibi şartları bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Personelleri Ne Kadar Maaş Alır?

SGK personellerinin aldıkları maaş miktarı, alım yapılan bölüme ve meslek tecrübesine göre değişmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu maaşları; memur maaşları 5- 6 bin TL, icra memurlarının maaşları 6- 7 bin TL, müfettiş maaşları 7- 10 bin TL, müfettiş yardımcılarının maaşları 7- 9 bin TL, SGK uzmanı maaşları 7- 11 bin TL, SGK uzman yardımcısı maaşları ise 7- 9 bin TL civarında değişmektedir.

Anlık iş ilanlarına ulaşmak için cep uygulamamızı indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.