Son dakika haberleri; Türkiye Libya’ya 150 bin aşı yardımı yaptı

Son dakika haberleri; Türkiye Libya’ya 150 bin aşı yardımı yaptı

Son dakika: Türkiye Libya’ya 150 bin doz aşı yardımı yaptı. Pandemi döneminde ülkelere yaptığı yardımlarla tüm dünyaya örnek teşkil eden Türkiye Libya ya 150 bin doz aşı yolluyor.

Son dakika güncel haberi: Türkiye bir kez daha ne kadar hayırsever olduğunu ihtiyaç sahibi ülkelere yardımlarıyla göz önüne koymuştur. Pandemi döneminde daha önce maske ve dezenfektan ile diğer tıbbı malzemeler ile alakalı yardım elini uzatan Türkiye özellikle gelişmemiş ülkelerin aşı temini konusundaki sıkıntılarından dolayı bir kez daha ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.

Türkiye yaşanan sıkıntılara kayıtsız kalmayarak gerekli adımları atarak tedarikini sağlayamamış olan Libya’ ya aşı yardımı yapmak için harekete geçmiştir.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ nın geçtiğimiz günlerde Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile görüşmesinde ’’Libya’ya 150 bin doz COVID-19 aşısını teslim edeceğiz’’ demişti. Buna istinaden; 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 150 bin doz COVID-19 aşısının, Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla Libya'ya ulaştırılmak üzere yola çıktığını duyurdu.

Türkiye daha öncede yardıma ihtiyaç olan diğer ülkelere gerekli yardımlar yaparak tüm dünyaya hayırseverliğini, insanlığını bir kez daha gösterdi. Buna göre;

Milli Savunma Bakanlığı  (MSB) sosyal medya aracılığıyla hesabından Libya'ya gönderilen aşılarla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Etimesgut Havaalanı’nda hazırlıklar yapıldı. Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla 150 bin doz COVID-19 aşısı Libya'ya gönderildi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.