Son Dakika Bakan Soylu: "Cumhuriyet Tarihinin Uyuşturucu Yakalama Rekorunu Egale Ettik"

Son Dakika Bakan Soylu: "Cumhuriyet Tarihinin Uyuşturucu Yakalama Rekorunu Egale Ettik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucu operasyonlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, uyuşturucu yakalama rekorunu egale ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bursa'da muhtarlarla bir araya gelerek yaptığı konuşmada suçla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu yakalama rekorunu kırdıklarını belirten Soylu, 2019 yılında 20 ton olan miktarın bu sene toplam 22 tona çıktığını belirtti.

Gümrük Muhafaza ve Güvenlik Güçleri Topladı

Bakan Soylu uyuşturucuların büyük kısmının güvenlik güçleri tarafından elde edildiğini söyledi. Gümrük muhafaza ekiplerinin de katkısı olduğunu ekleyen Soylu, uyuşturucu ve terörle mücadele yanında göç konularına da değindi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde önemli görüşlerini paylaşan Soylu Türkiye tablosu çizdi. Türkiye Muhtarlarla El Ele toplantısı kapsamında, farklı etnik ve siyasi görüşlere rağmen Türkiye tablosunda çeşitliliklerin olduğuna vurgu yaptı.

Siyasi görüşleri, inançları, etnik kökenleri farklı olan insanların oy kullanarak temel beklentilerinin yerine getirilmesinin istendiği söylendi. Bu sayede mahallelerdeki eksikliklerin giderileceği de vurgulandı.

Hırsızlık Olaylarının Ortalaması Yüzde 47 Oranında Azaldı

Hırsızlık olaylarının ortalamasına dair açıklama yapan Soylu, yüzde 47 oranında azalmaya dikkat çekti. Olayların çözülme oranında yüzde 30'lardan yüzde 60'lara çıkan rakamların iyi haberler olduğunu belirtti. Dünyanın en büyük krizi ile karşı karşıya kaldıklarını, pandemide daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucudan Kaynaklanan Ölü Sayılarında Azalma Var

Uyuşturucudan kaynaklanan ölü sayılarında azalma olduğunu söyleyen Bakan Soylu, 2017 yılında uyuşturucuya bağlı ölüm sayısının 941 iken 2020 senesinde bu sayının 314 olduğunu ekledi. El birliği ile mücadele sürdürülmektedir diyen Soylu, birçok hap çeşidinin de yakalandığını söyledi.

 Amerika Endişe Etmedi

Uyuşturucu politikasında Amerika’nın hatasına dikkat çeken Bakan Soylu,  Amerika’nın dünyaya bunu ihraç ettiğini söyledi. Bu konuda yaşananlardan da endişe etmediklerini ekledi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum