Sayman Nasıl Olunur? Personel Alımı Gereken Bölümler

Sayman Nasıl Olunur? Personel Alımı Gereken Bölümler

Saymanların görevlerinin ne olduğundan, saymanlarda olması gereken özelliklerden ve sayman nasıl olunur? Sorusundan bahsettik. Sayman personel alımı için gereken bölümler neler? Adayların merak ettiği soruların cevaplarını verdik.

Sayman nasıl olunur? Sorusu sayman olarak çalışmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Sayman olabilmek için ön lisans veya lisans diplomalarına sahip olunması gerekmektedir. Üniversitelerin Muhasebe bölümünden, Finans, İşletme bölümlerinden ya da Ekonomi bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Genellikle saymanlar yüksek lisans eğitimini de almış kişiler olmaktadırlar. Saymanların kendilerini geliştirmiş kişiler olmaları da önem arz etmektedir. Saymanlar, finans müdürü, grup saymanı veya şirket saymanı gibi pozisyonlarda da çalışma olanağına sahiptirler.

Saymanların Görevleri Nedir?

Saymanlar şirketlerin hesap işlerini düzenleyen ve takip eden kişilerdir. Birkaç farklı çalışma alanına sahiptirler ve işleri de bu alanlara göre değişmektedir. Sayman ne iş yapar? Sorusuna, mali strateji belirlemek, finans işlerini denetlemek ve takip etmek, fonları düzenlemek, gerektiğinde finansal risk almak ve şirketin kâra geçmesini sağlamak cevaplarını vermemiz mümkündür.

Saymanlar özelde ve kamuda çeşitli yerlerde çalışma imkanına sahiptirler. Saymanlarda olması gereken bazı özelikler de bulunmaktadır. Bunlar; analitik düşünme yeteneği, ikili ilişkilerde beceri, İngilizce seviyesi iyi, dikkatli ve titiz olmak, detaycı olmak, sorumluluk sahibi, matematiksel işlemlerde becerili ve ekip çalışmasına uyumlu kişiler olmaları gerekmektedir. Ayrıca saymanların en yoğun çalışma dönemleri ay başı ve ay sonu dönemleridir. Genellikle bu dönemde fazla mesai yapmak zorundalardır.

Saymanların Aylık Kazanç Miktarı Ne Kadardır?

Saymanların çalıştıkları yere ve mesleki tecrübelerine ve çalışılan şirketin yapısına göre aylık kazanç miktarları değişmektedir. Sayman maaşları ne kadar? Sorusu da oldukça fazla merak edilmektedir. Kamuda çalışan sayman maaşları en düşük 4.250 TL, en yüksek 7.280 TL olmaktadır. Özel sektörde çalışan saymanlar ise 15.000 TL civarı maaş alabilmektedirler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.