Özel Güvenlik Nasıl Olunur 2023 Şartları Neler?

Özel Güvenlik Nasıl Olunur 2023 Şartları Neler?

Özel güvenlik görevinde bulunmak isteyenler hangi şartları karşılaması gerektiğini merak ediyor. Bu konuda tüm bilinmeyenleri sizlere sunuyoruz. Özel güvenlik görevlisi için bazı şartlar talep edilmektedir. Bu haberimizde paylaştık.

Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur? Bu görevi yürütmek için mutlaka gerekli eğitimleri tamamlamanız gerekir. Özel güvenlik eğitimleri, silahlı ve silahsız olarak verilir. Özel güvenlik olmak isteyenler kurumlar tarafından eğitimlere katılabilir. Özel güvenlik olabilmek için Türkiye’de yer alan şehirlerde kurs merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Eğitim sonrasında derslerin başarı ile tamamlanması sonrasında sertifikayı alabilirsiniz. Özel güvenlik ihtiyacı her geçen gün artıyor. Özel güvenlik olmak isteyenler eğitimlerini başarılı bir şekilde yaparak bu ihtiyaçlara karşılık verebilir. Özel güvenlik başvurusu ve eğitimleri MEB'e bağlı kurslar üzerinden yapılır.

Özel Güvenlik Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?

Özel güvenlik olarak çalışmak için şu şartları mutlaka karşılamalısınız.

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Silahlı güvenlik için en az lise, silahsız için ortaöğretim mezunu olmak.
  • Silahlı güvenlik için en az 21, silahsız için 18 yaşını tamamlamak.
  • Temiz sicile sahip olmak.
  • Bir yıldan fazla ceza almamak.
  • Vücut ve akıl sağlığı yerinde olmak.
  • Kamu haklarından mahrum kalmamak.
  • Sağlık raporu almak.

Özel güvenlik mesleğini gerçekleştiren kişilerden genel olarak belirli fiziksel özellikler aranmaz. Özel güvenlik olmak için yaş sınırı şartı olabilir. Özel güvenlik sertifikası almak için kursları başarılı bir şekilde tamamlamak gerekir. Eğitimler tamamlandıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ÖGG sınavlarına girilir. Bu sınavlardan başarılı olursanız sertifikayı alabilirsiniz.

Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Özel güvenlik görevlilerin maaşları çalıştıkları yere göre değişebilir. Özel sektör kurumlarında çalışan güvenlik görevlerinin maaşları kamuya göre daha yüksek olabilir.

Güvenlik Sertifikası Ne Kadar?

Özel güvenlik belgesi 1.343 TL’dir. Özel güvenlik olmak için bu ücreti PTT hesaplarına yatırmanız gerekir. Silahlı özel güvenlik belgesi için 17 gün boyunca eğitim verilir. Eğitimden sonra sınavda ve atış talimlerinde başarılı olmaları durumunda ekstra eğitim verilmez. Silahlı ya da silahsız olarak alınan güvenlik belgeleri belirli zamanlarda yenilenmektedir. Özel güvenlik kaç yaşına kadar çalışır? Özel güvenlik görevlilerinde yaş sınırı bulunmaz. Çalışacak kişilerin akıl sağlıkları ile fiziki sağlıklarının yerinde olduğunu gösteren sağlık raporunu mutlaka almaları gerekir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.