MÜSİAD İşsizlik Yok İş Beğenmeme Var! Herkes Memur Kadrosu İstiyor

MÜSİAD İşsizlik Yok İş Beğenmeme Var! Herkes Memur Kadrosu İstiyor

MÜSİAD işsizlik yok iş beğenmeme var dedi ve ekledi; herkes memur kadrosu istiyor dedi. MÜSİAD Başkanı enflasyon rakamlarını, asgari ücret ile ilgili ve işsizlik ile alakalı gündemleri değerlendirdi.

MÜSİAD Başkanı işsizlik yok! İş beğenmeme var dedi. Herkes memur kadrosu istiyor açıklamasında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı katıldığı programda vatandaşların iş beğenmediğini ve işsizlik olmadığını söyledi. Bloomberg HT yayınına katılan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ülkede herkese iş olduğunu ve vatandaşlar yoğun emek isteyen işlerde çalışmak istemediği gibi açıklamalarda bulundu.

“Herkes Memur Kadrosu İstiyor”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Asmalı “İşsizlik yok, iş beğenmeme var. Herkes memur kadrosu istiyor” açıklamasını yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı Bloomberg HT yayınında yaptığı açıklama şöyle;

“Enflasyonda biraz yükselme olacağını düşünüyoruz fakat kısa süre sonra yavaşlama ve düşme olabilir diye bekliyoruz” dedi.

“Doların 18,5 TL’ye kadar çıktığı dönemde fiyatlama yapamıyorduk. Şimdi dolar stabil. O neden ile fiyatlanmayı çok rahat yapıyoruz. Ama fiyatlarda 30-40 günlük aşağı çekildi. Geçerlilik süresi dediğimiz şey fiyatlarda aşağılara indi. Şu vakitte 15 günlere kadar yükselmiş durumda. Haftalık opsiyon tanınıyor” diye açıklamasında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı asgari ücrete enflasyon üzerinden bir zam yapıldığını söyledi. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde olmayacağını belirtti. Ve “Anadolu’da bu ücret ile daha rahat şekilde yaşanabilir fakat buradaki işler de tercih edilmiyor. İhracatın geliştiği bu dönemlerde işsizliğin bu kadar olmaması gerekmektedir. İşsizliğin daha da düşmesi gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.

Mahmut Asmalı “Bizim üyelerimizden gelen konuşmalar var. Eleman arayan var fakat bulamıyorlar. Vatandaşlar yoğun ve emek isteyen işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa dahi verimli olamıyor. Yabancı uyruklu vatandaşlar bu tür işlerde daha çok çalışıyor.” Dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum