Müjde En Az İlkokul Mezunu Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Devletten 250 Bin TL Yardım Ödemeler Başladı

Müjde En Az İlkokul Mezunu Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Devletten 250 Bin TL Yardım Ödemeler Başladı

En az ilkokul mezunu olanlara devletten 250 bin TL yardım ödemesi veriliyor. Halk Bankası tarafından sağlanacak olan destek kredisine başvurmak için iş yeri koşullarını taleplere uygun olması şartı aranıyor.

Devletten kendi işini kurmak isteyenlere önemli bir destek geldi. Halk Bankası en az ilkokul mezunu olan ve kendi işimi nasıl kurarım diyenlere önemli finansman desteği veriyor. Başvuru koşullarına uyan ilkokul, lise ve üniversite mezunları kredi destek ödemesi alabilecek.

Halkbank Destek Kredisine Kimler Başvurabilir?

Halk Bank, devlet destek kredisine başvurmak isteyenlerin 45 yaşını doldurmaması şartını arıyor. Şayet özel durumu olanlar varsa, yaş sınırı 55’e çıkıyor. Girişimcinin en az ilkokul mezunu olması haricinde, kendi kuracağı işi yapabilecek yetiye de sahip olması isteniyor. Kendi işini kurmak isteyen kişilerde sektör deneyimine sahipseniz, önemli bir finansman desteği sağlayabilirsiniz. Banka, geri ödemeler açısından bu durumu avantaj olarak görüyor.

Kendi tekstil atölyesi ve mağazasını açmak isteyenlerin gazi, şehit yakını olması durumunda destek limiti 300.000TL’ye çıkıyor. En fazla alınabilecek devlet kredi desteği ise 400 bin TL olarak açıklandı.

12 Ay Geri Ödemesiz Destek Kredi Ödemesi

Halkbankası, kredi çıkan vatandaşlara 12 ay geri ödemesiz şekilde kredi veriyor. Bir sene ertelemeli kredi ile kendi işini kurmak isteyen girişimciler bu süre zarfında işleri düzene sokma fırsatı da elde etmiş oluyor. Fakat sektör deneyimi olanların kredi çekme olasılığının daha fazla olduğu da belirtilmiş durumda.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvuru yapmak isteyen girişimcilerin Halk Girişimci Kredisi kapsamında işlem talep etmesi gerekiyor. İnternet bankacılığı hesabı olanlar devlet destekleri başvurusu yaparak sonuçları kısa sürede telefondan ve online alandan görebiliyor.

İnternet bankacılığı hesabı olmayan girişimciler, Halkbank şubesine doğrudan giderek başvuru talep edebiliyor. Şube başvurularında iş kurmuş olan kişiler de kredi talep edebiliyor. İş geliştirme talepleri olanların ne tür değişiklikler hedeflediğinin net olması önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor.

Halkbank devletten 250 bin TL yardım ödemesi başvurusuna dair daha fazla ayrıntıyı bankanın kendi sitesinden de inceleyebilirsiniz.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.