Mali Hizmetler Uzmanı Kamu Personeli Alımı Nasıl Olunur?

Mali Hizmetler Uzmanı Kamu Personeli Alımı Nasıl Olunur?

Maliye Bakanlığı tarafından istihdam edilen ve uzman, müfettiş ve müfettiş yardımcısı olarak görev yapan personeldir. Peki, mali hizmetler uzmanı kamu personeli alımı nasıl olunur?

Mali hizmetler uzmanı nasıl olunur diye düşünürken öncelikle bu mesleğin tanımını yapalım. Mali hizmetler uzmanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından atanır ve kamuya bağlı kurumlarda uzman, müfettiş, uzman yardımcısı veya müfettiş yardımcısı olarak görev alan kimsedir. KPSS A grubu sınavı ile atanırlar. Bu meslek çok fazla bilinmez ancak kamuya yapılan alımlarda duyulur. Bu yüzden araştırılır.

Mali Hizmetler Uzmanı Kimdir?

İlgili kurum ve kuruluşlarda bütçe kayıtlarını tutmak, kalkınma politikalarıyla uzun vadeli stratejiler geliştirmek, ön mali kontrolleri gerçekleştirmek, mali kanunlara ve mevzuata hakim olarak doğru işleyip işlemediklerini takip etmek onların görevidir. Aynı zamanda performans ve kalite ölçütlerini geliştirerek, verilen tüm görevleri yerine getirirler. Mali hizmetler uzmanı ne iş yapar, kamuya alımlarda ne gibi şartlara sahip olanlar başvuru yapabilir?

Mali Hizmetler Uzmanı Kamu Personeli Alımı Nasıl Olunur?

Mali hizmetler uzmanı olmak isteyenlerin öncelikle, Maliye Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu puanı KPSS sınavında alması ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekir. Bununla beraber Maliye Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı ve sözlü sınavlarda yeterli puanı alması gerekir. Mali Hizmetler uzmanları, genel bütçeli kamu dairelerinde, özel bütçeli kamu dairelerinde, sosyal güvenlik kurumlarında, mahalli idarelerde görev yaparlar.

Mali Hizmetler Uzmanı Maaşları Nelerdir?

Meslek tercihinde bulunmadan öncelikli olarak maaş olanakları merak edilir, mali hizmetler uzmanı maaşları ne kadardır? Bu meslek grubu için derece, ek gösterge, tazminatlar, ek ve yan ödemeler değişiklik gösterir. Bugün mali hizmetler uzmanı en fazla 7 bin 500 TL, en az ise 5 bin 600 TL maaş almaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.