Kızılay Sadece Bağış Mı Kabul Ediyor? Depremzede Aileye Yardım Gitmiyor

Kızılay Sadece Bağış Mı Kabul Ediyor? Depremzede Aileye Yardım Gitmiyor

Kızılay vatandaşlardan sadece bağış mı kabul ediyor. Depremzedelerden gelen bilgilere göre göstermelik ve sadece medyaya verilecek kadar işlem yapılıyor. Bunun son örneği Konya’da gerçekleşti.

Kızılay sadece bağış kabul etme görevi mi yapıyor.

Depremzedelere ayni, akdi, bayram, burs ve Ramazan paketi dağıtılmadığı bizzat depremzedeler söylüyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden kaynaklı olarak bir çok vatandaş şehrini terk etmek zorunda kalmıştı. Bu ailelerden biri olan Güler ailesi Konya şehrine yerleşti. 1 Mart 2023 tarihinde Kızılay Konya şubesine depremzede olarak başvuru yapan aileye her hangi bir şekilde dönüş yapılmamıştır.

Aileye sorduğumuzda, Kızılay’dan destek alabilmek için defalarca telefonla dahi aradıklarını söylemelerine rağmen aileye yine dönüş yapılmamıştır.

Aile ile görüşmesinde şu açıklamayı yaptı.

Biz depremzedeler Devletimize ve Kızılay kurumuna ilk defa muhtaç olduk. Devletimiz var olsun tüm resmi kurumlar ile desteği vermektedir. Kızılay ise başvuru yapmalarına rağmen halen her hangi bir girişimde bulunmadığını, ayrıca telefonla defalarca bildirmelerine rağmen halen her hangi bir adımlarının olmadığını söylüyor.

Kızılay Sadece Yabancı Uyruklu veya Yabancı Devletlere Mi Yardım Yapıyor?

Depremzede aile biz Türk vatandaşı olarak ilk defa Kızılay’a başvurumuz var. Yabancı memleketlerde sözde kuyu açanlar, kurban kesenler ve diğer her türlü bağış yapanlar neden biz vatandaşlarına bu kadar duyarsız. Ülke içerisinde sosyal bağışların çoğunu ’da yabancı uyruklulara hızlı bir şekilde yapan Kızılay neden bizleri görmezden gelmektedir.

Kızılay sadece yabancılara mı yardım ediyor? diye sormadan edemiyorum açıklamasında bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.