Kamu Sen:  Ekonomik Taleplerimiz Karşılanmadı Açıklaması

Kamu Sen: Ekonomik Taleplerimiz Karşılanmadı Açıklaması

Kamu Sen toplu sözleşmelerle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik taleplerinin karşılanmadığını vurgulayan kurum, sözleşme mutabakatına değindi.

Türkiye Kamu Sen sözleşmelerdeki mutabakatlarla ilgili taleplerin karşılanmadığına yönelik açıklama yaptı. Geçmiş dönemlere kıyasla gelir artışına rağmen zam ve diğer etkenlerin bu yükselişin önünde engel olduğu belirtildi.

Toplu Sözleşme Anlaşması Yetersiz Kalıyor

Kazanımların ekonomik talepleri karşılamada yetersiz kaldığını açıklayan Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci, refah payına değindi. Geçmiş dönemlere göre daha fazla kazanım elde edilmiş olsa da zamla refah payı kesintilerinin yetersizliğe neden olduğunu belirtti. Kahveci, yasal olarak imzalama ve Hakem Kurulu başvurusu hakları olmaması nedeniyle gereken uyarıları yaptıklarını söyledi.

Kamu Çalışanları Neler Talep Ediliyor?

Özellikle bazı noktalarda kamu çalışanlarının ve emeklilerin isteklerine değinen Kahveci, enflasyon karşısında;

• Refah payı uygulamasının hayata geçirilmemesi

• Zam taleplerinin karşılık bulmaması

• Yardımcı hizmetlere dair hassasiyetler

• Ek gösterge düzenlemesi

• Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi konularında talepler olduğunu vurguladı.

Sürecin 2022-2023 döneminde mutabakatla sonuçlandığını belirten Kahveci, yükselen enflasyona karşı alım gücünün artırılması gerektiğini söyledi. Geçmiş bütün memurları kapsayan bir şekilde ek gösterge düzenlemesi ve birçok konuda seslerini daha çok çıkardıklarını söyledi. Bütün sorunların kalıcı bir şekilde çözüme ulaşmasını istediklerini belirten Kahveci, zam oranlarında da taleplerini dile getirdi.

Hukuki Kanallar Açılması Bekleniyor

Hakem Kurulu ve hukuken başvuru kanallarının olmamasına yönelik de yeni çözümlerin gereklilikleri değerlendirildi. Konuyla ilgilenen yetkililerin de bu konudaki hassasiyetlerinin beklendiği söylendi.

Görüşmelerde sözleşmeli personel için kadroya geçişe yönelik gereken itirazları yaptıklarını belirten Kahveci, 4688 kanununa değindi. Mutabakat metnine verilen itirazlarda, hukuken başvurulamayan durumların dikkate alındığı belirtildi. Toplu sözleşme metni açısından sürece dair bilgi ve tecrübelerini sonuna kadar kullandıklarını ifade etti.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.