İstidlalci Nasıl Olunur? Meteoroloji İşler Müdürlüğü Personel Şartları

İstidlalci Nasıl Olunur? Meteoroloji İşler Müdürlüğü Personel Şartları

İstidlalci nasıl olunur hakkında konuşurken kısa ve kapsamlı bir şekilde bu işin yapılma şekli ve kazancı hakkında bilgi vereceğizdir. Devlet Meteoroloji İşler Müdürlüğü personel alımı için hangi şartları sağlamamız lazım?

İstidlalci nasıl olunur konusunda bilgi vermeden önce bu kelimenin anlamı ve kökeni hakkında bilgi verelim. İstidlal, kelime olarak, yol göstermek ve rehberlik etmek anlamına gelmektedir. Bu kelime delalet kökünden türeyen bir kelimedir ve bir iddiayı ispat etmek amacıyla delil ortaya koymaya denmektedir. İstidlalci kadroları için çalışan alımı KPSS Ortaöğretim sınavı üzerinden yapılır. Yani İstidlalci olabilmek için gerekli minimum eğitim seviyesi ortaöğretim yani lise ve dengi olmaktadır. Bu işle uğraşanlar yani İstidlalciler Devlet Meteoroloji İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaktadırlar.

İstidlalci Görev Tanımı

İstidlalci genel olarak, 1-2 günlük hava tahminine veri sağlamak için yüksek seviye kartlarını, yer kartlarını ve diğer kartları işleyen ve çizen kişidir ve bu kartları sayesinde istidlal işlemlerini yapar. İstidlalci ne iş yapar hakkında ise, belirli görevleri olduğunu söylemeliyizdir. Bu kişinin görevi hava şartlarını incelemek ve meteorolojik durumun değişmeleri hakkında istidlaller hazırlamaktır. Atmosferik şartları doğuran sebepleri tespit etmek için farklı araçlarla elde ettikleri bilgileri yorumlamakta görevlerindendir.

Belirli bir bölge dahilindeki birçok meteoroloji istasyonunda aynı zamanda yapılan rasatlarla derlenen bilgileri değerlendirerek meteoroloji haritaları hazırlamak. Ayrıca basınç bölgelerini ve hava kitlelerinin hareketini önceden tahmin etmelilerdir. Daha önce bahsettiğimiz çizmiş oldukları yüksek seviye ve yer kartlarını inceleme becerisini sahip olup, çeşitli tekniklerle istidlal yapıp, görüşleri ve sonuçları amirine bildirmek de yapacakları işlerdendir.

İstidlalci Ne Kadar Kazanır?

İstidlalci maaşı hakkında spesifik bir bilgi olmamaktadır. Ama İstidlalci memur olarak tanımlanmaktadır ve bu yüzden İstidlalci maaşları ne kadar diye sorulduğunda, memur maaşı olmaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.