İsteğe Bağlı Sigorta Primiyle Emeklilik Gündeme Geliyor

İsteğe Bağlı Sigorta Primiyle Emeklilik Gündeme Geliyor

İsteğe bağlı sigorta primiyle emeklilik gündeme geliyor. Yeni kanun tasarısına göre 1800 gün prim ve 55 yaş şart kapsamında emeklilik durumu değerlendiriliyor.

İsteğe bağlı sigorta primiyle emeklilik yeni TBMM kanun tasarısı kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Değişiklik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanun kapsamında emeklilik için yeni birtakım kararlarla beraber gündeme gelecek.

1800 Gün Prim ve 55 Yaş

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yapılacak değişiklik kapsamı sigorta prim günü şartını 1800 olarak açıkladı. TBMM Plan ver Bütçe Komisyonu’na sunulan değişiklik kapsamında 55 yaşını doldurma koşulu da bulunuyor.

Ne Zamandan İtibaren Geçerli Olacak?

Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklamalara göre karar 2021 Haziran ayından itibaren gündeme gelecek.

Emeklilik Kanun Teklifi Gerekçesi Neyi Kapsıyor?

Emeklilik kanun teklifi gerekçesi olarak sigorta primlerinin yeni durumu şu kişiler için geçerli olacak:

Düzenli bir işte çalışamayanlar

Sigortasız çalışanlar

İş hayatına geç girenler

İşyerini farklı gerekçelerle kapatmak zorunda kalanlar

Yaşları ilerlemiş olması nedeniyle halde prim günü yetersiz olan kişiler bu sistemden faydalanabilecek.

Borçlanma Sistemi ile Emeklilik

Emeklilik şartları sisteminde ilerleyiş olabilmesi için belirli koşulları yerine getirmek gerekmektedir. Geçmişe dönük devlete vergi borcu olanlar için yapılandırma gerekmektedir. Kanunda düzenleme ardından 1800 günü olan ve 55 yaşı doldurulmuş kişilerde eskiye dönük borçlandırmayla yenilikten yararlanılabilecek.

Emeklilik prim günü dolmamış olan emeklilik adayları kanunda değişiklik yapılması ardından başarılı sonuçlar alması hedefleniyor.

E devlet sorgulama

E devlet prim sorgulama yaparak sgk prim yatan günler hakkında bilgi alabilirsiniz Kendi e devlet şifrenizle girişle en son yatırılmış olan primleri de bir ay geriden gelecek şekilde görüntülenmesi mümkündür. Kendi prim ödemelerinizi yapınca https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.