İŞKUR TYP 81 Şehir Güvenlik Görevlisi Alımı İlanları Neden Yayınlanmadı

İŞKUR TYP 81 Şehir Güvenlik Görevlisi Alımı İlanları Neden Yayınlanmadı

Türkiye İş Kurumu Toplum Yararına Programları kapsamında her yıl okullar ve kamu kurumlarına güvenlik görevlisi alınıyordu. İŞKUR TYP 81 şehir güvenlik görevlisi alımı ilanları 2021 yılı neden yayınlanmadığını adaylar araştırıyor.

İŞKUR TYP 81 Şehir Güvenlik Görevlisi Alımı İlanları Yayınlansın!

Türkiye İş Kurumu Toplum Yararına Programları kapsamında 2021 yılı temizlik personeli alımı ilanları yayınlanarak başvuru kabul etmeye devam ediyor.

Türkiye’de güvenlik görevlisi olan tüm vatandaşların beklediği ilanlar okullar açılmasına rağmen yayınlanmayınca adaylar ilanlar neden yayınlanmıyor diye sorgulamaya başladı.

Güvenlik Görevlisi Adaylarının Talepleri

Okullara ve kamu kurumlarına TYP kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda güvenlik görevlisi alımları yapılmasını istemekteler. Güvenlik personeli alırken uygulanan yaş şartının yükseltilmesi talepler arasında yer alıyor. Okulların açılması ile umutlarını bu alıma bağlayanlar halen ilanları beklemektedir.

Bu sebepten dolayı Türkiye genelinde ciddi rakamlara ulaşan güvenlik görevlileri her gün İŞKUR üzerinden ilanları sorgulamaktan başka bir şey yapamaz hale gelmiştir. Adaylardan sitemize gelen talepler üzerine bu haber hazırlanmıştır. Neden yayınlanmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

NOT: ilan takibi için sayfa sonuna başvuru ekranı ilave edilmiştir.

guvenlik-gorevlisi-alimi.jpg

Toplum yararına programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Valilikler ve daha diğer tüm kurumlar bu alımlarla personel istihdamı yapıyor. İŞKUR TYP personel alımı ile istihdamlar 2021 yılı için devam edecek.

TYP Personeli Alımı Genel Başvuru Şartları Neler

Güvenlik görevlisi alımı başvurusu 35 üst yaş sınırı bulunuyor. 18 yaşını doldurmuş olması ve 50 yaşından yukarı olmayanların başvurusu alınacak.
İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malul aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremeyecekler.
Örgün öğretim dışında açıköğretim ile lise, üniversite okuyan öğrenciler başvuru yapabilecekler.

Daha önce toplum yararına programı kapsamında görevli iken kendi kusurlarını nedeniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir.

Güvenlik görevlisi sertifikası istenmektedir.

Başvuru ekranını kopyalayarak yeni adreste açma yöntemi ile işlem yapılacaktır.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
67 Yorum