İçişleri Bakanlığı 81 Vilayete Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 Vilayete Genelge Gönderdi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İlin Valiliğine yeni bir genelge gönderildi, düğün, nişan asker uğurlama gibi düzenlenen etkinliklerde Mutluluğa kurşun sıkma geleceğini karartma uyarısı yapıldı.

Bakanlığın gönderdiği genelgede yaz aylarında düğün nişan ve asker uğurlamak gibi oluşan kalabalık içinde silahla havaya ateş açılması olaylarına tedbirli olunması ve tedbirlere uymayanlar için cezai işlemler başlatılacağı bildirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı Haziran Ayı Genelgesi Açıklandı

İçişleri Bakanlığı Tarafından Gönderilen genelge açıklamasında Bizler bir toplum olarak kültürlerimize sahip çıkıyoruz özellikle yaz aylarında düğün nişan asker uğurlama gibi geleneksel kültürlerimizi yerine getirilirken bazı kendini bilmezler tarafından eğlence olsun diye keyfe havaya silahla ateş açıyorlar, ama bilmiyorlar ki keyfe açtığı ateş başka insanların canına sebep olacağı veya sakat kalacağı bilmeden kendi gönüllerini eğlendirmelerine asla ve asla izin vermeyeceğiz ve bu gibi olayların yaşanması esnasında maddi ve manevi ile adli işlemler uygulayacağız diyerek sözlerine devam etti.

Adli Cezai İşlemler Uygulanacak

Türk ceza kanununun Genel güvenliğini kasten tehlikeye sokulmaması başlıklı 170 inci maddesinde verilen yer alan kişilerin hayatını tehlikeye atan kalabalık içinde vatandaşları kaygı panik sıkıntı korku içine sokan silahla ateş eden parlayıcı kullanan kişiler en az 6 aydan başlamak üzere 4 yıla kadar hapis cazına çarpıtılacaktır.

Türkiye de uygulanan eğlence düğün nişan asker uğurlama gibi vb. Olayların artmaması için Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karatma afişi ile yola çıkacağız, Gerekirse her düğün kutlama gibi olaylarda bu gibi durumlarla karşılaşmamak için asker ve polisler görev alabilir.

Yapılan bu afiş ile Türkiye’nin her tarafına dağıtılacak köyler mahalleler il ve ilçelerin her yerlerine asılacak olup reklam panolarına bile bu afiş asılacaktır gerekirse sosyal medya platformunda da bu afiş görülecektir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.