Heterodoks Politika Nedir?

Heterodoks Politika Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin bir toplandıta heterodoks politikayı benimsediklerini açıklaması sonrasında pek çok kişi bu politika tarzı hakkında araştırma yapmaya başladı.

Heterodoks politika nedir? Nurettin Nebati'nin Ortodoks politikalarını bırakarak yeni bir döneme geçtiklerini açıkladı. Heterodoks politika sistemiyle yola devam edeceklerini açıklayan Nebati pek çok kişinin bu kelimeye ilgi duymasına neden oldu.

Heterodoks Anlamı

Heterodoks sözcüğü, "farklı" anlamına gelir. Yunanca temelli bir kelimelidir. Ana akımdan çıkan kişiler için tercih edilir. Azınlıkta kalan gruplar için kullanılır. Heterodoks ayrıca, merkezi iktidarın diliyle konuşmayan ve farklılıklara açık kişiler olarakta tanımlanabilir.

Heterodoks Politika Ne Demek?

Heterodoks iktisat, geleneksel iktisattan ayrılır. Ekonomi alanında geleneksel görüşlerin dışına çıkar. Kamu harcamaları kullanılarak talep yaratılır. Güney Amerika ülkelerinde uygulanan modellerden bir tanesidir. Heterodoks ekonomi modelinde enflasyonu baskılamak için tercih edilir.

Heterodoks ekonomi politikası dünya üzerinde başarıya ulaşamamış politikalardan bir tanesidir. Kısa süreli başarı sunan bu ekonomi modeli süre uzadıkça karaborsaların öne çıkmasına neden oluyor. Bu uygulamalar bazı zamanlarda Türkiye’de de uygulanmış ancak geçici çözüm sunmuştur.

Ortodoks İle Farkı Nedir?

Genel kabul gören ekonomi politikasına Ortodoks ekonomi adı verilir. Heterodoks ise geleneksel görüşlerin dışına çıkar. Ortodoks ekonomi politikalarında daha serbest ve girişimciyi teşvik ön plandadır. Heterodoks politikada ise devlet politikaları tercih edilir.

Bakan Nebati Ne Dedi?

Nureddin Nebati MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Yeni bir yapısal döneme girdiklerini açıklayan Nebati ortodoks politikaları bırakarak heterodoks politikalara yöneldiklerini bildirdi.

Açıklanan yeni politikayla herkesin kazanacağını belirten Nebati üretim odaklı, imalat ve ihracata yönelik firmaları destekleyeceğini açıkladı. İhracat oranlarını yükseltmek isteyenleri destekleyeceklerini açıklayan Nebati bu yılın ülke için çok iyi geçeceğini aktardı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.