Günlük 2 bin TL maaşa kalifiye eleman bulunmuyor

Günlük 2 bin TL maaşa kalifiye eleman bulunmuyor

Günlük 2 Bin TL maaşla eleman bulunmuyor. Anadolu Bölgesi İnşaat Müteahhitleri Birliği (AYİDER), inşaat sektöründe büyük sorun haline gelen kalifiye eleman açığını kapatmak için ortaöğretim meslek okullarıyla iş birliği yapacak.

Kalifiyeli Eleman Günlük 2 Bin TL Maaşla Çalışmıyor.

Anadolu Yakası'ndan 400'ü aşkın sektör temsilcisini tek çatı altında buluşturan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektöründe büyük sorun haline gelen kalifiye eleman açığını kapatmak için ortaöğretim meslek okullarıyla iş birliği yapacak. endüstri endüstrisi.

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla İstanbul Yeşil Şehir etkinliğinde konuşan AYİDER Başkanı Hakan Şişik, sektördeki personel sıkıntısına değindi. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgede imar çalışmalarına başlandığını kaydeden Şişik, şöyle konuştu: "6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından bölgenin yeniden yapılanması nedeniyle burada nitelikli personel çalışıyor. Ama onun dışında günlük 2.000 TL maaş ile çalışan bulamıyoruz.

Gençler bu meslekleri seçmiyor. Ancak inşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörüdür ve bu alanda çalışan kişiler neredeyse ofis çalışanlarıyla aynı geliri elde etmektedir. Maalesef sektörel açık hem bizi hem de Avrupa ülkelerini etkiliyor. Yeşil dönüşüm sonrasında bu konuyu da bir başka gündem maddesi olarak kabul edeceğiz ve meslek liseleri ile iş birliği yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile derhal görüşmelere başlayacağız.

Su ayrımı zorunlu olmalı

Hakan Şişik, konuşmasında iklim krizine değinerek, İstanbul'u tehdit eden iklim krizine karşı binaların yeşil dönüşümünün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Şişik, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümden bahsediyoruz ama binaların nasıl yapılması gerektiğinden, yeşillikten, çelikten bahsetmiyoruz. İstanbul tarihten bu yana su fakiri bir şehirdi, iklim krizi ve yağış dönemlerinin azalmasıyla birlikte. Barajlardaki sular azaldı. Binalarda siyah, gri ve mavi suyun ayrılması zorunlu olmalı ve planlarda yer almalı” dedi.

Yeşil bina sertifikası esastır

Şişik, konut alıcılarının inşaat firmalarından mutfak markalaması istediklerini ancak kara su ve gri su ayrımını istemediklerini belirterek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın evlerin enerji verimliliğini gösteren 'Yeşil Yapı Sertifikası' adlı belgesi var. inşaat. Ev alıcısının bu belgeyi inşaat firmasından talep etmesi gerekmektedir. "Bakanlık tarafından yapılan ve altyapısı hazır olan belgelendirmeyle yakın zamanda devreye girecek, AYİDER'e bağlı inşaat firmalarımız da bu belgeyle inşaat yapacak" dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.