Evim Yuvan Olsun ile Depremzedelere Ücretsiz Kiralık Ev Başvurusu!

Evim Yuvan Olsun ile Depremzedelere Ücretsiz Kiralık Ev Başvurusu!

Evim Yuvam Olsun kampanyasına gelen başvuru 5 bine ulaştı. Kampanya ile depremzedelere bedavaya kiralık ev sunulabilmektedir. Ucuza ya da ücretsiz kiralık ev için nasıl başvuru yapılır? Depremzedeleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

Başlatılan Evim Yuvan olsun kampanyası ile depremzedelere cüzi fiyattan ya da bedavadan kiralık ev sunulacağı öğrenilmişti. Son dakika açıklaması ile bu kampanyaya gelen başvuru sayısının 5 bine ulaştığı öğrenildi. Kampanya eşliğinde depremzedelere ait elektrik, su ve doğalgaz faturaları kaymakamlık tarafından ödenecek.

Depremzedeler için Ucuza ya da Bedava Kiralık Ev

Yüzyılın doğal afeti olan depremden etkilenen bölge vatandaşlarına özel haber geldi. Yapılan açıklama, deprem bölgesinde evleri hasar alan, oturulamayacak dereceye varan ya da yıkılan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından konu ele alınmış ve Evim Yuvan Olsun çalışmalarını başlatmıştı. Son dakika açıklamasında ise bu kampanyaya yoğun ilgi olduğu, çok sayıda hayırseverlerin depremzedelere kendi evlerini açtığı öğrenildi.

Açıklamada yer alan sayısal ifadeler ile 5 binden fazla evin bedavaya ya da ucuza kiraya verilmek için hazır olduğu bildirildi.

Evler Kaymakamlık Kontrolünden Geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uygulamaya başlanan Evim Yuvan Olsun kampanyası detaylarını açıkladı. Sistem hayırseverlerin evlerini kayıt ettirmeleri ile başlıyor. Afetzedelerin kullanımı için sunulan evler kaymakamlık tarafından inceleniyor. Evin uygun bulunmasının ardından afetzedelere, hayırseverin isteğine göre ucuza ya da bedavaya kiralık ev şeklinde sunuluyor.

Depremzedeler AFAD Ekipleri Tarafından Belirlenecek

Kampanya kapsamında hayırseverler tarafından kayıt ettirilen evler, kaymakamlık onayından geçerse depremzedeler bu evlere yerleştirilecek. Depremzede aileleri ise AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimlerince belirlenecek. Dolayısıyla AFAD ve İçişleri Bakanlığı’na yapılan talepler incelenecek. Bu aşamada kronik rahatsızlığı sebebiyle sürekli tedavi görenler, engelliler ve yaşlı olanlar ve bu bireylerin aileleri öncelikli olacak. Depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelerde Evim Yuvan Olsun kampanyasında öncelikli yer alacaklar.

Depremzedelerin Faturaları ve Evlerin Sigorta Primleri Karşılanacak

Evim Yuvan Olsun kampanyası dahilinde, depremzedelerin yerleştirildikleri evlere ait faturalar (elektrik, su ve doğalgaz) depremzedelerin evde kaldığı süre boyunca kaymakamlık tarafından ödenecek. Ev sahibine de ilave bir gider olarak yansımayacak.

Depremzede ailelerine sunulan evde olası eşyalarda zarar durumu da düşünüldü. Eşyalarda bir hasara veya zarar oluşması durumunda Türkiye Sigorta bu hasarları karşılayacak. Sigorta primleri Türkiye Sigorta tarafından ödenecek.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.