Evde Bakım Maaşları Yatmaya Başladı! İşte Şehir Listesi

Evde Bakım Maaşları Yatmaya Başladı! İşte Şehir Listesi

Engelli ve yaşlı hastaların evde bakımını gerçekleştiren kişilere ödenen evde bakım maaşı yattı mı? Diye merak eden pek çok vatandaş bulunmaktadır. Evde bakım maaşı listesine göre aylıkların yatacağı iller ve tarihler için net bir aralık verilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre evde bakım maaşının yatacağı iller, başvurular ve maaş miktarı şöyle açıklanabilir.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller Listesi

Sosyal yardım için Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaya göre 81 ilde evde engelli ve yaşlı bakımı sağlayan kişilere evde bakım maaşı bağlanacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödemeyi gerçekleştirdiği evde bakım maaşı yatan iller; Afyonkarahisar, Ordu, Samsun, Rize, Çanakkale, Antalya, Osmaniye, İstanbul, Ankara, Mersin, Niğde, Şanlıurfa, Denizli, Sinop, Bilecik, Zonguldak, Sakarya, Manisa, Konya, Erzurum, Adıyaman, Tekirdağ, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Eskişehir, Gaziantep, Bitlis ve Aydın’dır.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım aylığı başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nden yapılmaktadır. Evde bakım aylığı başvurusu için gerekli olan belgeler şunlardır;

  • Evde bakım maaş başvuru dilekçesi.
  • Engelli bireye ait iki tane vesikalık fotoğraf.
  • Hane yaşayanlarının gelir durumlarını gösteren belge.
  • Engelli raporu.
  • Bakımı üstlenen kişinin kimlik fotokopisi.
  • Bakımı üstlenen kişinin ikametgahı.
  • Bakımı yapılan engellinin öğrenim belgesi.

Gerekli olan tüm evraklar tamamlandıktan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi’ne başvurular gerçekleştirilir. Ardından evde bakım maaşı sorgulama için e-devlet üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı Ne Zaman Yatacak?

Engelli ve yaşlı bakımını üstlenen kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına her ayın 15’i ile 31’i arasında evde bakım maaşları yatmaktadır. Aralık ayı listesinde yayınlanan 47 ilde 15-31 Aralık tarihleri arasında ilk evde bakım aylıkları engelli ve yaşlı bakımını üstlenen kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde yaşlı ve engelli bakımını üstlenen pek çok vatandaşın yakından merak ettiği konu olarak evde bakım maaşı ne kadar? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen sosyal yardım miktarı, her yıl enflasyon oranına göre farklılık göstermektedir. 2022 yılında 2.706 TL olan evde bakım aylığı, 2023 yılında 3.340 TL’dir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.